ФИА отправи официално предупреждение към Себастиан Фетел, Кристиан Хорнер и

...
ФИА отправи официално предупреждение към Себастиан Фетел, Кристиан Хорнер и
Коментари Харесай

ФИА предупреди Фетел да спазва протоколите за безопасност

ФИА насочи публично предизвестие към Себастиан Фетел, Кристиан Хорнер и Хелмут Марко да съблюдават протоколите за сигурност на пистата Ред Бул Ринг. Федерацията и Формула 1 вкараха редица ограничения по отношение на пандемията от COVID-19, с цел да може международният шампионат да започва. Концепцията бе авансово показана на австрийското държавно управление, което я утвърди. F1 също по този начин се следи деликатно сега от организации като Международния олимпийски комитет (МОК) и Световната здравна организация (СЗО). На трасето през вчерашния ден дойде и президентът на ФИА Жан Тод.

Причината за предизвестието е, че Фетел, Хорнер и Марко бяха видяни в събота да беседват без да носят маски и при неособено огромна отдалеченост
Снимки и даже видео бяха публикувани в обществените мрежи. В резултат на това от федерацията са изпратили публично писмо до тийм мениджърите на Ред Бул и Ферари с увещание за протоколите за сигурност.

Мерките включват наложително носене на маски и 2 метра отдалеченост. Всички хора в падока получиха достъп след показване на отрицателен резултат от PCR тест, изработен не по-рано от 72 часа преди идване на Ред Бул Ринг. На самата писта непрекъснато се вършат проби – 4032 сред 26 юни и 2 юли. Сред тях няма позитивен резултат, а от ФИА и F1 оповестиха, че ще оповестяват данните за последващи проби един път седмично.

В падока имаше мнения, че някои от ограниченията наподобяват пресилени, само че е по-добре да се прояви по-голямо внимание, в сравнение с да се случи нещо неприятно. Пристигането на Формула 1 имаше и съперници в региона Шпилберг. Протоколите за сигурност пък са наложително изискване за всеки старт, с цел да разрешат обособените държавни управления провеждането на надпреварите.

Sebastian talking with Christian Horner and Helmut Marko earlier today
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР