ФИА издаде техническа директива, забраняваща използване на квалификационни режими от

...
ФИА издаде техническа директива, забраняваща използване на квалификационни режими от
Коментари Харесай

ФИА издаде важна директива за отборите във Формула 1

ФИА издаде техническа инструкция, забраняваща потребление на квалификационни режими от Гран при на Италия, съобщи Clubs1.bg. Надпреварата на пистата Монца е на 6 септември. Първоначално се твърдеше, че новото условие ще бъде въведено за идното съревнование в Белгия, което е в края на идната седмица.

Директивата (с №37) изисква тимовете да употребяват едни и същи режими по време на подготовка и съревнование. От федерацията са описали също по този начин по какъв начин имат намерение да наблюдават за осъществяването ѝ.

Очакванията на екипите във Формула 1 са, че разликите в квалификации може малко да се понижат, само че надали ще има съществени разбърквания.

„ Честно казано, нямам визия какво носят другите режими на обособените задвижващи системи. Убеден съм, че всеки производител има избрани настройки, налични за подготовка и съревнование. Ще се изненадам, в случай че някой кара единствено с един режим. Не мога да преценява какъв брой огромна е разликата сред другите елементи. Но каквито и да са измененията, съгласно мен Мерцедес – с техните благоприятни условия и потенциал – ще продължат да са образецът в модерната епоха на хибридни задвижвания “, разяснява шефът на Макларън Андреас Зайдл.

Люис Хамилтън допусна, че мярката може да е ориентирана против отбора му, само че бе безапелационен, че тя въобще не го тормози. Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф също не се впечатли изключително.

„ Не считам, че ни липсва показване в събота. Досега имахме много сериозна преднина. Ако Формула 1 забрани избрани режими на моторите, то съгласно мен това в действителност може да ни помогне в надпреварите. Трябва да имате поради също по този начин, че даже да ни повлияе в подготовка (което не съм сигурен, че ще стане) с няколко десети от секундата, то ще има същия резултат и за останалите. Ние по този начин или другояче съвсем бяхме на границата по отношение на това какво можем да извлечем от задвижващата система. При това състояние ограничаване на квалификационните режими ще ни направи по-силни в надпреварите “, съобщи Волф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР