Фейт Кипиегон постави нов световен рекорд в бягането на 1500

...
Фейт Кипиегон постави нов световен рекорд в бягането на 1500
Коментари Харесай

Кипиегон постави нов световен рекорд на 1500 метра

Фейт Кипиегон сложи нов международен връх в бягането на 1500 метра при дамите. Това се случи на шампионата от Диамантената лига по лека атлетика във Флоренция.

Кенийката записа време 3:49.11 минути и смъкна съвсем секунда от предходното върхово достижение на етиопката Гензебе Дибаба от 2015 година.

Рекордът добавя богатата сбирка на 29-годишната лекоатлетка. Кипиегон има два златни  олимпийски медала на 1500 метра, както и две международни трофеи. Тя има златно отличие от Игрите на Британската общественост и три трофеи от Диамантената лига.

Фейт Кипиегон нападна в последните 300 метра и приключи с огромна преднина пред британката Лора Мюър и австралийката Джесика Хъл. „ Много съм щастлива за Фейт “, сподели Мюър. „ Бих се радвала да съм по-близо до нея, само че като за първо съревнование за сезона беше добре. Не съм бягала първите 800 метра толкоз бързо, както в този момент “, разяснява английската лекоатлетка.

Световният първенец и олимпийски вицешампион на 100 метра Фред Кърли (САЩ) победи в спринта при мъжете на третия шампионат от веригата за сезона. Той завоюва и в Рабат през предходната седмица. Олимпийският първенец Ламонт Джейкъбс пропусна надпреварата болести проблем с гърба.

В спринта на 100 метра при дамите Мари-Жозе Та Лу (Кот Д’Ивоар) пресече финалната линия за 10.97 секунди. След нея останаха германката Джина Люкенкемпер и британката Имани-Лара Лансикот.

19-годишният Ерийон Найтън завоюва спринта на 200 метра при мъжете с време 19.89 секунди. от Нидерландия сложи връх на шампионата в бягането на 400 метра с трудности при дамите. Тя финишира за 52.43 секунди – най-хубаво време за сезона.

Испанецът Мохамед Катир впечатли с триумфа си на 5000 метра с най-хубав резултат за сезона – 12:52.09 минути. Световният рекордьор Джошуа Чептегей от Уганда остана четвърти.

Представителите на Италия Леонардо Фабри и Анди Диас победиха в тласкането на гюле и в тройния скок при мъжете. Лариса Япичино пък победи в скока на дължина при дамите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР