Фейсбук СЗО ще изпрати свой пратеник в Румъния заради епидемията от

...
Фейсбук
СЗО ще изпрати свой пратеник в Румъния заради епидемията от
Коментари Харесай

В Румъния става страшно - по 300 умират на ден, СЗО и ЕС изпращат помощ

 Фейсбук СЗО ще изпрати собствен делегат в Румъния поради епидемията от Covid-19, оповестява изданието Romania-insider.com.  " Румъния е единствената страна, в която над 300 души умират всеки ден и това предизвика загрижеността на европейските управляващи. Румъния рискува да генерира нов вирусен вид, а европейските управляващи естествено се пробват да се намесят, с цел да защитят ползите си “, изясни Раду Тинчу, основен доктор по интензивно лекуване в болница Floreasca в Букурещ.

На собствен ред Александру Рафила се застъпва за налагане на цялостна карантина в столичния регион Букурещ, където заболеваемостта надвишава 19 инфектирани с Covid  на 1000 поданици през последните 14 дни. Рафила споделя също, представен от Adevarul, че обстановката в Румъния ще стане още по-критична, когато пациенти с други патологии към този момент няма да могат да бъдат се настанявани в болничното заведение, защото натискът там ще се усили заради продължителността на четвърта вълна.

Помощ на Румъния изпращат редица страни от Европейски Съюз и Молдова поради рецесията с Covid-19, оповестява още изданието.

Двадесет лекари и медицински сестри от Република Молдова ще бъдат назначени в болничното заведение в Лечкани, в североизточната част на румънския окръг Иаси, с цел да оказват помощ за лекуването на пациенти с Covid-19, разгласи държавният секретар Раед Арафат на 15 октомври.

Румъния е поискала помощ посредством Механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана, защото е изправена пред скок в случаите на Covid-19 против ниското равнище на имунизация на популацията.

15 вентилатора и осем кислородни концентратора, предлагани от Дания посредством Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз, към този момент дойдоха в страната. Досега Румъния е получила 200 кислородни концентратора от стратегическите медицински ресурси на rescEU, хоствани в Холандия, 50 кислородни концентратора от Полша и 5200 флакона с моноклонални антитела от Италия.

" Европейски Съюз е на страната на Румъния, защото COVID-19 продължава да съставлява опасност за човешкия живот и слага здравната система на тази държава-членка на Европейски Съюз в голямо напрежение. Бих желал да благодаря на Дания, Италия, Полша и Холандия за бързата им помощ за Румъния. Румъния е доста деен член на фамилията на Гражданска отбрана на Европейски Съюз, помагайки на други страни по време на пандемията. Последните доставки до Румъния са доказателство, че солидарността на Европейски Съюз постоянно работи в двете направления ", сподели комисарят по ръководство на рецесии Янез Ленарчич.

Румъния към този момент стартира да трансферира пациенти с Covid-19 и в прилежаща Унгария на фона на увеличение на броя на сериозните случаи и дефицит на кревати за интензивно лекуване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР