Фейсбук С велосипеди, тротинетки, но най-вече пеша е традиционният начин на

...
Фейсбук
С велосипеди, тротинетки, но най-вече пеша е традиционният начин на
Коментари Харесай

Служители на кметство Одесос тръгват с велосипеди и тротинетки по проверки

 Фейсбук С колела, тротинетки, само че най-много пешком е обичайният метод на напредване до работа и по инспекции по тъжби и сигнали на жители на все по-голяма част от чиновниците на регион " Одесос " към Община Варна, научи Varna24.bg .

Изборът на тези различни способи на напредване отвън персоналните коли и градския превоз е за улеснение, експедитивност и изгодата за околната среда и здравето на хората. И през днешния ден по този начин откриваме Европейската седмица на подвижността, показват от районната администрация.

Както медията ни заяви, за поредна година Варна ще се включи в Европейската седмица на подвижността, която ще се организира в интервала от 16-ти до 22-ри септември. В основата на самодейността е заложен правилото за поощряване на устойчива градска подвижност, водеща до понижаване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, тапите, пътно-транспортните катастрофи и здравословните проблеми. Кампанията, чието мото тази година е  " Избери по какъв начин да се придвижиш ", се осъществя с поддръжката на Европейската комисия, а народен координатор за страната е Министерството на околната среда и водите. 

Част от самодейностите във Варна са: фото-изложба " Моето семейство, моите другари – пешеходци с усмивки, фенове на безмоторни транспортни средства – селфи фотография “. В нея могат да се включат всички варненци и посетители на града, а най-хубавите снимки ще бъдат оповестени. Предвижда се още галерия на тематика " Нарисувай своето транспортно средство – велосипед, тротинетка, ролери, скейтборд или друго “, предопределена за деца от детски градини и ясли. 

На 19.09.2020 от 17:30 до 19:30 часа, на входа на Морската градина ще бъде проведено " споделено пътешестване “ с електрически тротинетки, като за деня на самодейността тротинетките ще се дават за потребление посредством промо код. В този интервал ще се организира разяснителна акция по отношение на изгодите от тези тип " споделено пътешестване “. 

Инициативи ще бъдат осъществени и във всички региони на Варна:

В район " Аспарухово “ е планувана разяснителна акция, дружно с алтернатива тест-драйв на електрически колела. Събитието ще се организира на 19.09.2020 година от 11:00 ч. в Аспарухов парк, където с изключение на методите на напредване, ще се приказва и за изгодите за хората и околната среда. Ще бъде предоставена опция за тестване на електрически колела.

В район " Владислав Варненчик “ се планува плануваните ежедневни обходи да се правят без потреблението на моторно-превозни средства, а чиновниците на администрацията да провеждат споделени пътувания за отиване и връщане от работа.

В район " Младост “ на 19-ти септември от 10 часа, на игрището в парк " Възраждане “ ще има спортни и развлекателни игри, ориентирани към разпоредбите за сигурност на придвижването, демонстрации на екологосъобразни способи на напредване и подвижност. Участие могат да вземат към 60 деца над 4-годишна възраст от състезателен клуб " Възраждане “, като мероприятията няма да имат спортен темперамент.

В район " Одесос “ проверките по сигнали и тъжби ще бъдат осъществявани пешком, с персонални колела или тротинетки, в това число ще се провежда и споделено пътешестване при осъществяване на служебни отговорности и напредване до работното място.

В район " Приморски “ също на 19.09 ще се организира поход по екопътека " Виница-Кичево ", събирателен пункт - обръщач на рейс 31 от 9:00 часа. В организацията ще бъдат включени чиновници на районната администрация, жителите и гостите на Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР