Фейсбук С празничен концерт Талантите нямат възраст-8 в зала 1 на

...
Фейсбук
С празничен концерт Талантите нямат възраст-8 в зала 1 на
Коментари Харесай

Днес район Одесос празнува с голям концерт, не го пропускайте!

 Фейсбук С празничен концерт " Талантите нямат възраст-8 " в зала 1 на Фестивалния и конгресен център на 23 октомври, регион " Одесос " ще означи за осми път празника на региона. Началото на концерта е 18.00 ч. В програмата са включени осъществявания на сопраното Даниела Димова, Варненска вокална групировка " Одесос ", Клуб по танци “Стар Денс ", Арменски танцов състав " Гаяне Марашлиян “ към Народно Читалище " Свети Саркис 2007 “, Танцов отбор при СУ “Елин Пелин ". Концертът е със специфичното присъединяване на една варненска музикална легенда Теди Генев.

По традиция към този момент е издадена и брошура. Осма подред, този път тя е отдадена на храмовете на територията на региона. Представени са 9 християнски, два католически, два еврейски, арменски и два мюсюлмански храма. Те, като се изключи че са архитектурни монументи, само че и придават несравним образ на региона. С тази брошура напълно естествено откакто предходните години бяха показани здания монументи на архитектурата, туристическите забележителности, видните персони и почетните жители, локалното самоуправление от първите години, в този момент са показани и местата, олицетворение на вярата и духа-храмовете.

Празникът на третия по население регион на Варна се отбелязва за 8-и път, откакто с решение на Общинския съвет на града през 2012-а година за него бе избрана датата 23 октомври. Датата не бе определена инцидентно. Тя се счита за начало на локалното самоуправление във Варна. През 1878 година в териториалните граници на днешния регион " Одесос " са назначени първите български административни и правосъдни власти- Временен градски съвет, Окръжен директорски съвет и Окръжен правосъден съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР