Фейсбук РИОСВ - Варна сезира Районна прокуратура за открит мъртъв делфин

...
Фейсбук
РИОСВ - Варна сезира Районна прокуратура за открит мъртъв делфин
Коментари Харесай

Захвърлиха мъртъв делфин на автобусна спирка във Варна, прокуратурата се активира

 Фейсбук РИОСВ - Варна сезира Районна прокуратура за открит мъртъв делфин на автобусна спирка в гр. Варна, оповестиха от институцията за Varna24.bg .

Снимка на морския бозайник се появи в групата " Забелязано във Варна ". Ето и детайлности по случая:

Експерти от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна направиха инспекция на 26 май след сигнал за открит мъртъв делфин на автобусна спирка. При огледа в региона е установен мъртъв образец от типа Муткур на 2 метра от спирка " Студентска “, гр. Варна. По тялото на делфина не са видяни следи от риболовен мрежи или човешка интервенция, довели до смърта му. При инспекцията не е открит методът, по който тялото на екземпляра е попаднало в региона на автобусната спирка.

Видът Муткур е включен в Приложение №3 на Закона за биологичното многообразие. В този закон се не разрешава преместването на открити мъртви предпазени екземпляри от мястото, на което са открити. За нарушаване на въведената възбрана физическите лица се санкционират с санкция от 100 до 5000 лева, а на юридическите лица и едноличните търговци се постанова имуществена глоба от 500 до 10000 лева

За случая е известена Районна прокуратура - Варна за инспекция за съществуване на осъществено закононарушение. При определяне на причинителя, ако не се откри закононарушение по реда на Наказателния кодекс, ще му бъде формиран акт за административно нарушаване по екологичното законодателство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР