Фейсбук Както Varna24.bg съобщи, ремонтът на Шишковата градинка е към своя

...
Фейсбук
Както Varna24.bg съобщи, ремонтът на Шишковата градинка е към своя
Коментари Харесай

Кметът: Ремонтът на Шишковата градинка е към края си, специално стъкло от Австрия ще пази археологията

 Фейсбук Както Varna24.bg заяви, ремонтът на Шишковата градинка е към своя край. Новината потвърди кметът на Варна Иван Портних в обществената мрежа. 

" Ремонтът на пл. " Екзарх Йосиф " ( Шишковата градинка ) е към своя край. В момента реставратор обработва археологическите находки, които бяха открити по време на изкопните действия. Те ще бъдат експонирани под особено стъкло, което към този момент дойде във Варна от Австрия. Работи се и по чешмата с водното огледало. Завършен е ремонтът на ул. " Михаил Колони " с новата пешеходна зона, сложени са нови пейки и осветяване ", написа градоначалникът и показа фотоси от обекта.

Припомняме, че ремонтът на Шишковата градинка е по план " Естетизация и рационализация на градската среда във Варна ". Той обгръща ул. " Михаил Колони “ и пл. " Екзарх Йосиф “, където бе осъществено преасфалтиране, ремонт и замяна на уличното осветяване. Община Варна обезпечи средства за в допълнение изследване и социализация на откритата археология на пл. " Екзарх Йосиф “, където бе открита част от късноримска крепостна стена на античния Одесос. С оглед запазване на културно-историческото наследство  бе предоставено да бъде направен план за експониране на стената. Той планува слагане на археологията под триплексово бронирано стъкло, разгласи преди време Тихомир Тимов, началник на плана. 

Общата стойност на ремонта е  1 386 500 лева,  осигурени по Оперативна стратегия " Региони в напредък " и съфинансиране от община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР