Фейсбук Йеромонах Георги от Троянския манастир е изгонил от храма

...
Фейсбук Йеромонах Георги от Троянския манастир е изгонил от храма
Коментари Харесай

Колежка на брутално убитата и изнасилена журналистка Виктория показа кадри, които потресоха България!

Фейсбук Йеромонах Георги от Троянския манастир е изгонил от храма малко момиченце с аутизъм и майка му в навечерието на светите дни на Рождество. Скандалното държание на отеца е снимано на видео и беше споделено от майката Кристина Борисова, която е публицист от русенската телевизия ТВН. В същата медия работеше Виктория Маринова, която през лятото беше грубо изнасилена и убита. Eто какво показа Борисова във Facebook:

" За миналите 5 години в никакъв случай не съм писала сходна обява, само че след случилото се, просто няма по какъв начин да се въздържа от коментар. Заради дъщеричката ми!... На 16 декември с щерка ми и наши другари посетихме Троянския манастир. Както множеството от вас знаят, там се намира Чудотворната икона, пред която хората се молят за здраве и излекуване. Не е инцидентно, че точно там потърсихме Божията мощ.

Дъщеря ми - Емма - е на 5 години и е с сложена диагноза генерализирано разстройство от аутистичния набор. Тя не приказва, има известни усложнения в връзката, само че е умерено дете. Умее да се оправя в друга конюнктура, само че не и съгласно духовните лица в Троянския манастир. С доста болежка изписвам тези думи. Никой не желае да се сблъсква с тази част от живота - сигурна съм. Но аз съм майка. Майка на дете с проблем. И в случай че това да ме изгонят от заведение, тъй като аниматорката (например) не може да се оправи с детето ми, е нещо обикновено в моя живот, то това духовно лице да ме изгони от заветен храм, тъй като детето ми " вика и крещи ", е нещо, което не мога да оставя в пространството.

Църквата е като опора за тези, които влагат вярата си, че предстоят хубави неща в живота ни. Място, кътче, където да се помолиш безшумно и да се надяваш тайничко на излекуване - че от на следващия ден детето ти ще проговори, да вземем за пример. Е, по-късно видео, може би ще ме разберете, че е мъчно да повяврвам в нещо. Вече... Все отново остава Доброто, което никой не може да изтръгне от сърцето ми. Знам, че някъде там, във времето, ще пристигна миг, в който Емма - моята дребна дъщеричка, ще усети света по метода, по който ние го усещаме.

Без някой да я упреква по тази причина, че е друга. Аз съм част от майките. Майките, които се борят за правото децата да не бъдат оставени настрани, а да бъдат част от нашето общество. Защото обществото сме всички ние - без значение от поставената диагноза. Надявам се, че това видео ще стигне до тези, които би трябвало да го видят. Съжалявам, блага Емма, че беше и ще бъдеш очевидец на още НЕсправедливости. Възмездие ще има. Независимо дали в църквата или отвън нея. Мама ще е постоянно до теб! Извинявам се на всички тези, които ще наемам прочувствено с това видео. Но..., в случай че го вардя вътре в себе си, просто ще се взривя. А и надали ще оказа помощ на детето си. Желая радостни празници на всички. Все нещо хубаво ще се случи... в миналото. 

На 22 декември журналистката написа, че е длъжна да разгласява и публично опрощение за случилото се от Величкия свещеник Сионий, който е свещеник на Троянската света обител. В него той декларира, че йеромонахът ще бъде осъден.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР