Фейсбук под натиск заради разкритията за неправомерно използване на личните

...
Фейсбук под натиск заради разкритията за неправомерно използване на личните
Коментари Харесай

Фейсбук под натиск заради изтичане на данни по време на американските избори

Фейсбук под напън поради разкритията за непозволено потребление на персоналните данни на над 50 млн. консуматори за политически цели. Публикации във вестник " Ню Йорк Таймс " и английския Обзървър повдигат завесата на черния пазар за персонална информация. В епицентъра на абсурда е основаната в Лондон компания Кебмридж Аналитика, която работи за предизборната акция на Доналд Тръмп. Скандалът предизвика апели към Марк Зукърбърг да даде пояснение по какъв начин е позволен пробивът.

С началото на президентската акция в съединените щати през 2014 година компанията Кембридж Аналитика има проблем. Получила е 15 милиона $ от донора на републиканците Робърт Мърсър и е дала обещание на политическия му консултант Стив Банън, че разполага с принадлежности за профилиране държанието на американските гласоподаватели. Но компанията не разполага с данни.
Крис Уйли - някогашен чиновник на Кембридж Аналитика: Стив Банън искаше оръжия за своята културна война и тъкмо това му предложихме. Изследвания в компанията разкрива скица за добиване на персонална информация от Facebook профилите на над 50 милиона консуматори без тяхното единодушие. В основата е създадено през 2013 година от професор Александър Коган от Университета Кембридж приложение за тест за характерности на личността.  Новата политика на „ Facebook “ - стъпка напред или стъпка обратно? Новата политика на „ Facebook “ - стъпка напред или стъпка обратно?
Едно ненадейно решение на „ Facebook “ провокира същински ужас, а въпросите по какъв начин и за какво не престават повече от седмица. Създателят на обществената мрежа Ма...

Приложението получава достъп до данните на близо 265 000 консуматори на Facebook. След това професорът продава данните на Кембридж Аналитика в прорез с политиката на Facebook. Профилът на професор Коган е заличен, което демонстрира, че обществената мрежа на Марк Зукърбърг е била наясно с нарушаванията.
Крис Уйли - някогашен чиновник на Кембридж Аналитика: Приложението освен улавя отговорите ви, само че и цялата ви информация във Facebook, а по-късно посредством вашата обществена мрежа събира цялата налична информация и за приятелите.
Цялата информация служи за акцията на Доналд Тръмп. Разкритията провокираха стихия измежду законодателите от двете страни на океана.
Деймиън Колинс - ръководител на парламентарна комисия за медии и спорт във Англия: Ще желая Марк Зукърбърг да даде доказателство и да обясни какво се знае за този пробив в персоналните данни и за какво не са подхванати по-рано дейности против Кембридж Аналитика.
От Facebook няма коментар, само че анализатори предизвестяват, че абсурдът е директна опасност за бизнес модела на обществената медия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР