Фейсбук набира скорост сред родителите от Варна и страната.Над 4000

...
Фейсбук набира скорост сред родителите от Варна и страната.Над 4000
Коментари Харесай

Петиция за временно прекратяване на присъствените занятия в училищата и детските градини набира скорост във Варна и страната

 Facebook набира скорост измежду родителите от Варна и страната.

Над 4000 родители към този момент са подкрепили петицията, научи Varna24.bg. Медията ни публикува текста й без редакторска интервенция:

" В последните дни известия за учители, тежко болни или изгубили битката с вируса, са измежду най-честите в интернет. Въпреки бодряшките заявки на просветителното ведомство, образователните занятия са под въпрос, тъй като никой не желае да поеме часовете на заболелите от боязън за личния живот и здраве. В същото време страни, с доста по-богати от нашата системи на опазване на здравето, подхващат решителни стъпки. Австрия разгласи втора карантина. Германия ще разисква ограничения. По време на първата вълна по този начин действаха Китай и Нова Зеландия.

Предвид следената наклонност, преустановяването на занятията в учебно заведение и детските градини у нас ще се случи рано или късно – по липса на деца и учители. По-добре е това да стане вследствие на планувана тактика, в сравнение с да се извърши под натиска на условия, които не можем нито да направляваме, нито да управляваме. Така възможностите за бързото възобновяване на учебното обучение ще бъдат непокътнати и усъвършенствани. 

Никой естествен човек не обича да лимитират правата му. Но правото на живот и на здраве също е главно човешко право. И следва да пожелаваме неговата отбрана.

Подписалите тази петиция настояваме за следното:

Временно преустановяване на присъствените занятия в учебно заведение и детските градини заради епидемията от корона вирус, защото те заплашват живота и здравето на децата, учителите, административния и помощния личен състав и техните фамилии. Времето на спирането да бъде несъмнено съгласно развитите на обстановката и позитивния опит на други страни.

Стартиране на необятна социална полемика за изгодите и вредите от отдалеченото обучение като краткотрайна заместваща мярка, защото до този миг тематиката се осветлява едностранно и преднамерено от медиите и заинтригуваните институции. Вместо да се разпалва голословният боязън от цифровото образование,  да се влагат средства в образованието на учителите за неговото по-ефективно реализиране. Това ще понижи напрежението и  ще увеличи увереността им на работното място, както тяхната самооценки и професионално самочувствие. 

Социалните сътрудници и неправителствените организации, работещи в региона на образованието, да изразят позицията си по засегнатите тук въпроси.  

Спестените от преустановяването разноски да бъдат употребявани за закупуване на таблети или компютри на деца от обществено слаби фамилии. Техният асортимент да става на основа на действителните приходи на фамилиите, а не на етнически принцип.

Вярваме, че посочените дейности ще допринесат за избавяне на здравето и живота на доста хора - освен в учебно заведение. Те ще понижат натиска към здравната система и ще допринесат за по-ефективното и действие в този момент, когато имаме най-голяма потребност от нея ", се показва в петицията, чийто създател е проф. дпн Татяна Дронзина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР