Фейсбук “Какво направи бе, човек?, пита полицаят Добромир Лазаров. Въпросът

...
Фейсбук “Какво направи бе, човек?, пита полицаят Добромир Лазаров. Въпросът
Коментари Харесай

Вижте какво са си казали командосът и полицаят секунди след фаталното пробождане заради дознателката

Фейсбук “Какво направи бе, човек? ", пита служителят на реда Добромир Лазаров. Въпросът е насочен към командоса Ангел Желязков, който минути по-рано му е нанесъл 4 прободни рани с нож. “Нали ти споделих да не идваш, опропасти ми живота ", дава отговор военният, пробвайки се да спре кръвта му с ръце. Страшната сцена се разиграва на 20 май т.г. към 23,50 ч на ул. “Болград " в Пловдив. Час по-късно намушканият чиновник на Министерство на вътрешните работи издъхва в незабавното поделение на университетската болница “Св. Георги ".

В основата на закононарушението стои типичен любовен триъгълник, впримчен в мрежа от неистини. В началото на историята са единствено двама - младши сержант Ангел Желязков от 68-а бригада “Специални сили " в Пловдив и гаджето му Люба Алексова. От 2010 до 2017 година те съжителстват на фамилни начала в жилището на военния в пловдивския квартал “Кючук Париж ". Впоследствие връзките им охладняват и 32-годишната жена се мести на квартира. Въпреки това обаче продължава да поддържа връзка с командоса.

Новият мъж в живота на Алексова се появява, откакто я назначават за дознател в районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Карлово. Там се среща с Добромир Лазаров. Колегиалните връзки сред двамата бързо минават в друга фаза. 44-годишният служител на реда е разведен, има щерка петокласничка. С приятелката си учителка живее в Сопот. Алексова обаче по този начин му завърта главата, че той взема решение да скъса с педагожката. Пред роднините си декларира, че към този момент ще е с дознателката.

“Люба се виждала по едно и също време с служителя на реда и командоса, защото се е колебаела кого да избере ", изясняват проверяващите. Тайната ѝ не остава скрита дълго време. Лазаров схваща за противника си и полудява от ревнивост. Чрез някогашната си брачна половинка съумява да му откри телефонния номер. Дни преди кървавата драма стартира да звъни на военния. Двамата се карат и си насочат взаимни закани.

“Ще те убия, педера**че малко ", била една от заканите на Лазаров. Фаталната дознателка удостоверява, че е имало такива угрози. Тя надали обаче е подозирала, че служителят на реда към момента се среща с предходната си другарка и също има паралелна връзка. Дори си взема няколко дни отпуск и ги прекарва в дома на учителката в Карлово. Във съдбовния 20 май 2018 година Добромир Лазаров щял да я води на ресторант, както ѝ бил заречен. Около 17 ч същия ден обаче служителят на реда ненадейно трансформира желанието си. Лъже бившето си гадже, че началникът му незабавно го вика на работа. Вместо към ръководството в Карлово потегля към Пловдив с персоналната си тойота. Когато идва, се обажда на Алексова и желае да се видят. Срещат се в бар в центъра на града.

Междувременно командосът се е почерпил и взема решение да потърси дознателката в квартирата ѝ, само че не я намира. “Дойдох в твоя квартал. С кола съм, само че съм пил ", звъни ѝ Желязков по телефона. Люба зарязва служителя на реда и потегля да прибира командоса. “Не му се хващай, манипулира те, в този момент ще си легнеш с него ", буен Лазаров. След като не съумява да я спре, набира номера на военния и упорства да се схванат по мъжки.

Пред проверяващите командосът твърди, че по всякакъв начин се е опитвал да предотврати съдбоносната среща със противника. Казал му, че е пил и няма предпочитание да се виждат, само че служителят на реда упорствал да се изяснят незабавно. Около 23 ч беемвето на военния паркира пред блока му. Шофира го Алексова.

В колата тя вижда, че Желязков държи в ръцете си нож с 30-сантиметрово острие, различен сгъваем военният имал в джоба си. Тезата на обвиняването се разминава с версията на отбраната на командоса. Според проверяващите, откакто вижда Лазаров, военният скача от автомобила с ножа. Дознателката също излиза и застава сред ухажорите си, които си разменят обидни реплики.

“А, отивате да си спинкате ", избухва ченгето. За случилото се след това Алексова и Желязков настояват едно и също - че служителят на реда първи е нападнал, като блъснал кроше на противника си. На разпита си Люба изяснява, че не е видяла по какъв начин

командосът забива ножа, тъй като при сборичкването сред двамата самата тя е получила удар и е паднала на земята. Според държавното обвиняване става въпрос за съзнателно ликвидиране. Желязков е намушкал не един път, а 4 пъти врага си в гърдите, тила и по ръката.

Раненият чиновник на Министерство на вътрешните работи, който не е бил въоръжен, съумява да измине десетина метра и се строполява на земята. Военният се пробва да спре с ръце кръвта му, която бликва като гейзер, само че няма резултат. В това време ужасената дознателка звъни на тел. 112. Полицията и колата за спешна помощ идват по едно и също време.

“Когато качихме ранения, беше целият в кръв, само че в схващане ", свидетелстват медиците от Спешна помощ. Раната в гърдите се оказва смъртоносна за служителя на реда и той издъхва. Командосът не се пробва да бяга и да заличава следи. Ножът е открит в кошче за отпадък. Желязков е отведен с дознателката за разпит, където и двамата са безапелационни, че служителят на реда пръв е атакувал.

Версията на военния е, че е извадил ножа, с цел да се отбрани. На правосъдното съвещание по мярката му за неотклонение неговият юрист Красимир Елдъров показва, че се касае за неизбежна защита. И дава образец с пловдивския рентгенолог доктор Иван Димитров, който простреля крадеца Георги Джевизов-Плъха, влезнал в парцела му.

“Не съм имал желание да се конфронтирам. Действах, с цел да се защитя ", споделя във военния съд в Пловдив младши сержант Ангел Желязков. Магистратите го оставят зад решетките. Адвокатът му апелира на по-горната инстанция в София и там заменят ареста с подписка. На съвещанията както в Пловдив, по този начин и в столицата участват група командоси в поддръжка на сътрудника си. Избухват в ръкопляскания, когато софийският съд го освобождава от ареста.

“Ангел не е нападателен. Полицаят го е тормозил. Предизвикал го е и той е защитил освен себе си, само че и дознателката. Със скръстени ли ръце е трябвало да стои, когато го атакуват ", разясняват от 68-а бригада в Пловдив. Желязков служи там от 10 година Командир е на поделение за специфични бойни дейности. През 2012-а е взел участие в задача в Афганистан. Началниците му споделят, че е порядъчен, добре квалифициран и изпълнителен.

В обвинителния акт обаче се показва, че профилът на причинителя е на раздразним човек, с изразен блян да подчинява близките и мощно развито възприятие за самолюбие. Характерът му се отличавал с нараснала възбудимост и импулсивност, изключително при неуспехи. Не подобен познават командоса в блока му. Съседите му още не могат да повярват, че учтив и мирен мъж като него е погубил живот, написа " 24 часа ". Повечето считат, че е извадил ножа, с цел да се отбрани. Дали е било по този начин, ще стане ясно на самото дело. Разпоредителното съвещание е планувано за 16 януари 2019 година

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР