Фейсбук идентификационни номера, пълните имена, местоживеене, дати на раждане, биографични

...
Фейсбук идентификационни номера, пълните имена, местоживеене, дати на раждане, биографични
Коментари Харесай

Лични данни на 533 млн души изтекоха от Фейсбук

" Facebook " идентификационни номера, цялостните имена, местоживеене, дати на раждане, биографични данни и - в някои случаи - имейл адреси.

До момента не е ясно какъв брой българи са наранени от това приключване на данни.

" Бизнес инсайдър " са прегледали извадка от изтеклите данни и са ревизирали част от тях, като са съпоставили телефонните номера на известни консуматори на Фейсбук с идентификационните номера, изброени в границите на данните. Те също по този начин са ревизирали данните посредством тестване на имейл адреси от набора от данни във функционалността за възобновяване на паролата на Фейсбук, която може да се употребява за отчасти откриване на телефонния номер на потребителя.

Изтеклите данни могат да дават скъпа информация на киберпрестъпниците, които употребяват персонална информация на хората, с цел да се показват за тях или да ги манипулират и убедят да предадат идентификационните данни за логване съгласно Алон Гал, механически шеф на компанията за разузнаване в региона на киберпрестъпността Hudson Rock, който пръв е засякъл приключването на данни.

" База данни с подобен размер, съдържаща персонална информация като телефонни номера на доста консуматори на Фейсбук, сигурно би довела до това хора с неприятни планове да се възползват от данните, с цел да правят хакерски опити ", означи Гал.

Това не е първият път, когато голям брой телефонни номера на консуматори на Фейсбук са разкривани онлайн. Уязвимост, която беше открита през 2019 година, разреши телефонните номера на милиони хора да бъдат изтрити от сървърите на Фейсбук в нарушаване на изискванията за прилагане. Фейсбук съобщи, че уязвимостта е отстранена.

По-рано Фейсбук даде обещание да предприеме съществени ограничения против всеобщото заличаване на данни, откакто Cambridge Analytica злоупотреби с данните на 80 млн. консуматори в нарушаване на изискванията за прилагане на Фейсбук, с цел да таргетира гласоподаватели с политически реклами на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР