Фейсбук (Facebook) представи във вторник третото поколение на своите устройства

...
Фейсбук (Facebook) представи във вторник третото поколение на своите устройства
Коментари Харесай

Facebook обяви нови устройства за видео разговори Portal и услугата Portal for Business



" Facebook " (Facebook) показа във вторник третото потомство на своите устройства за видео диалози Portal и нова услуга, която ще разреши на бизнеса да разгърне комплекти от устройства за своите чиновници, оповестява бизнес телевизия CNBC.

Това демонстрира, че софтуерният колос към момента е положително надъхан към екраните за видео диалози и че чака хората да желаят да продължат с видео чата.

Компанията за първи път показа своите Portal устройства през 2018 година и до момента не разкри никакви данни за техните продажби. Но защото редица компании не престават да отсрочват връщането на техните чиновници в офисите поради Covid пандемията, Фейсбук се възползва от нуждата за свързване с сътрудници и близки посредством видео диалози. " Facebook " се конкурира с аналогичните артикули за дома Amazon Echo Show и Гугъл Nest Hub.

Акцентът върху новите модели е Portal Go, устройство на цена 199 $ с 10-инчов екран. Portal Go разполага с ръкохватка за носене и задоволително батерия, с цел да издържи до пет часа диалози посредством Messenger или 14 часа слушане с изключен екран.

" Facebook " също по този начин разгласи нова версия на своя Portal+, който ще се продава на дребно за 349 $ и ще разполага с необятен 14-инчов екран, който може да се накланя напред и обратно. Новият Portal+ е планиран да седи до компютрите на потребителите на бюрата им за видео диалози. Фейсбук съобщи, че този модел има по-добро качество на звука от първата версия.

Те костват повече от по-старите модели. Настоящият 10-инчов Portal се продава за 179 $, а предходната версия на Portal+ беше на цена от 279 $. По-късно тази година обаче евентуално ще има ревизирани промоционални цени за тези устройства, съобщи ръководителят на софтуерния колос за ръководство на артикули за Portal - Мика Колинс.



Освен това Фейсбук разгласи и Portal for Business, услуга за дребни и междинни предприятия, която ще разреши на фирмите да купуват, внедряват и отдалечено да ръководят устройствата на Portal за своите чиновници. Фейсбук счита за подобаващи този вид услуги, защото от ден на ден компании минават към отдалечени и хибридни настройки, сподели Колинс пред CNBC. Portal for Business ще започва в бета версия тази година в Съединени американски щати и ще стане по-широко наличен през идната година, сподели още той.

" Portal е извънредно потребен поради количеството видео връзка, която би трябвало да поддържаме по време на работния ден, и тази наклонност не отминава “, уточни Колинс.

В опит да се погрижи за експертите Фейсбук ще добави работата с  Microsoft Teams към Portal през декември. Това ще разреши на притежателя на Portal да употребява своите устройства за достъп до календарите на Teams, контактите, шерването на файлове и функционалността за чат. Portal към този момент поддържа други работни приложения като Zoom, BlueJeans и Webex.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР