Фейсбук Българският Клайдерман, както наричат виртуозният млад пианист Тонислав Троев

...
Фейсбук Българският Клайдерман, както наричат виртуозният млад пианист Тонислав Троев
Коментари Харесай

Българският Клайдерман срещнал своя идол във Варна и получил безценен дар

 Facebook Българският Клайдерман, както назовават виртуозният млад пианист Тонислав Троев от Шумен, срещнал своя кумир на концерта му във Варна преди към година. Именно по време на концерта на Ричард Клайдерман в морската столица Тони получава от звездата като подарък истинските партитури на музикалната пиеса " Титаник ", показа за Varna24.bg бащата на младия пианист Светослав Троев, който е неразделно до него при всичките му изяви.

Той описа от кое място и по какъв начин е тръгнал пътя на триумфа за Тони, който варненци познават добре от " вълшебната “ музика, която излиза под пръстите на пианиста всяко лято, когато той свири на входа на Морската градина.  

Всичко стартира, когато момчето е в първи клас и е заведено от една негова съученичка в школата по изкуствата, където се стопира на пианото и стартира да свири при преподавателката Ралица Крумова. Първата си изява в региона на музиката Тони прави при представянето на книгата " Ден и нощ “ на Емил Елмазов в град Шумен на 17.05.2015 година Там младежът свири на прелестен роял " Bluthner “ в районната библиотека " Стилиян Чилингиров “. С горделивост си спомня и присъединяване си в благотворителните концерти " Дари коледно знамение на Ясен “ в Русе на 19.12.2015 година и в Свищов на 20.12.2015 година, благотворителният концерт " Дари коледно знамение на Наско “ на 21.12.2015 година

На 19 март 2016 година в Шумен се организира Първият народен конкурс " Децата на България пеят, танцуват, рисуват “, където проф. Ростислав Йовчев връчва на Тони златен орден, първа премия и покана за присъединяване в Международен конкурс " Андрей Стоянов “ в София.

На 26 юни 2016 година на Национален конкурс за млади реализатори в Пловдив Тони още веднъж сграбчва  първо отличие и златен орден. Следват триумф след триумф, оценки, медали, призови места и името на Тони Троев стартира да се носи като легенда измежду музикалните среди.  Почти няма благотворително събитие, където Тони да не радва публиката с прелестните си осъществявания.

Гениалният пианист взе участие в коктейла след бенефисния концерт на Силви Вартан във Варна. До късно през нощта Тони вълнува със своята музика целия антураж на Силви Вартан най-вече с осъществявания на Ричард Клайдерман, тъй като Джони Холидей (мъжът на Силви Вартан) и Клайдерман 20 години са били другари.

С най-голямо неспокойствие обаче споделя Тони и неговият татко за срещата със своя кумир – Ричард Клайдерман. Първата е на 7 юли 2016 година при посещаване на концерта на Ричард Клайдерман в  Русе. Тук Тони получи подпис от Клайдерман, а също по този начин и истинските партитури на неговата музикална пиеса " Bulgarian song “, т.е. тълкования по българската ария " Хубава си, моя горо “

Втората среща сред двамата виртуозни пианисти е на 1 декември 2018  г. при концерт на Клайдерман във Варна. Тук Тони се снима със своя кумир Клайдерман и получи истинските партитури на музикалната пиеса " Титаник “.

Това, което трансформира всяка среща с Тони Троев в празник за душата е умеенето му да омагьоса публиката с страстта, която струи от очите, пръстите и цялото му тяло.  

И това не е инцидентно. Баща и наследник постоянно гледали филми за живота и творчеството на известни композитори и реализатори, от които Тони се е учил на театрално държание.

Същото било и Клайдерман. Четели непрекъснато за него, гледали го по какъв начин музицира. Тони почнал да копира негови придвижвания.

" Например той свири с необятно разперена дясна ръка, леко, ефирно. Понякога един звук се изсвирва типично по клайдермански с първи и пети пръст на дясната ръка, а от време на време с три тона - първи, трети, пети. Това придава размер на звука. Другото особено е потреблението на арпежи за " декорация " на мелодията. Тони копираше освен метода на музициране, а и метода на живот на Клайдерман - изключителна невзискателност, само че съчетана с доста искреност към публиката и феновете. Поради това доста постоянно можеше да си чуе: " Du bist eine kleine Klaidermann ", " Това ще бъде идващия Клайдерман. Много вълнуващи моменти съм претърпял с Тони. Още през цялото време Емил Елмазов ми показа: " Когато се изкачвах по стълбите на районната библиотека, чувах, че някой популярен музикант свири Шопен. Бързах да го видя, безусловно се затичах нагоре..... и какво видях - едно малко момченце стоеше зад рояла. Просто необикновено! " Подобен културен потрес са изпитали след него значително хора и постоянно на публични събития са нарушавали протокола, с цел да послушат още веднъж и още веднъж дребния музикант “, описа за медията ни Светослав Троев.

Втората огромна обич на Тони Троев са технологиите, където той също бележи забележителни триумфи, на които се удивляват експерти в тази сфера. На този стадий усмихнатото надарено момче от Шумен съумява да намери място в сърцето си и време, с цел да се отдаде и на двете си способности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР