Фестивалите допринасят за повишаване на интереса към пътуванията във вътрешността

...
Фестивалите допринасят за повишаване на интереса към пътуванията във вътрешността
Коментари Харесай

Министър Ангелкова в Кърджали: Фестивалите допринасят за повишаване на интереса към пътуванията във вътрешността на страната

Фестивалите способстват за повишение на интереса към пътуванията навътре в страната, отвън дейните месеци за отмора. С тях се обогатява качеството на предлаганите услуги и страната ни затвърждава имиджа си на дестинация предлагаща доста добър артикул. Именно одобряването на България като целогодишна туристическа дестинация е водещ приоритет от основаването на Министерството на туризма. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на второто издание на фестивала на българския обичай и просвета „ Бъдеще с обичаи – Кърджали 2018”, който и тази година се чака да бъде посетен от хиляди посетители, оповестиха от ведомството.

Министър Ангелкова благодари на ръководителя на 44-тото Народно заседание Цвета Караянчева, както и на регионалния шеф на Кърджали Никола Чанев, че поддържат самодейностите на Министерството на туризма. Именно посредством сходни събития страната ни е съумяла да запази културата и традициите, които дедите ни са основали в предишното. „ Вярвам, че посредством фестивалите страната ни ще бъде желана дестинация за четири сезона. Ще не преставам да поддържам сходни хрумвания, изключително когато са направени с толкоз обич “, добави министърът на туризма.

Оценявайки приноса на фестивалите и районните начинания към развиването на туризма министерството сътвори и Регистър на туристическите фестивали и събития, в който са вписани повече от 1800 начинания, напомни министър Ангелкова.

Данните за бранша в региона от началото на годината са извънредно позитивни. В интервала януари-юли в местата за настаняване с 10 и повече кревати в област Кърджали са отседнали над 28 хиляди посетители, като те нарастват с 4,7 на 100 по отношение на същият интервал година по-рано. Общо осъществените нощувки са близо 45 хиляди и регистрират растеж от 5,3%. Повече от 14 на 100 е нарастването на приходите от нощувки за 7-те месеца на 2018 година, с което постъпленията от нощувки доближават 1,685 млн. лева, обясни министър Ангелкова.
Пред медии министър Ангелкова сподели, че за трета поредна година общия годишен растеж в туризма се чака да бъде в границите на 7%, с което ще се опитаме да оправдаем доверието на Световната организация по туризъм, която ни сложи в Топ 3 на най-устойчивите дестинации за туризъм.
Относно подготовката за зимния сезон тя сподели, че записванията за зима 2018-2019 са почнали още преди шест месеца. „ Очакваме растеж в рамките сред 5 и 10%. Зимният сезон има своите специфики, тъй че се надяваме още веднъж да реализираме положителни резултати. И най-много да увеличим посетителите от пазарите, които към този момент сме привлекли “, увери министърът на туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР