Фестивален и конгресен център“ - Варна организира ученическа работилница за

...
Фестивален и конгресен център“ - Варна организира ученическа работилница за
Коментари Харесай

Организират ученическа работилница за киносценаристи във Варна

 " Фестивален и конгресен център “ - Варна провежда ученическа работилница за киносценаристи " Ваканция във Варна “ 2019 за развиване на концепция за сюжет  на юношески игрален филм. Ръководител е доктор Петър Айолов, учител по сценарно майсторство в СУ " Св. Климент Охридски “, а задачата е да срещнат варненските възпитаници и гостите на морската столица с изкуството на сценарното майсторство и методите за реализация  на техните хрумвания по време на осъществяване на кинофестивала “Любовта е полуда “ 2019.  На финала всеки участник в работилницата ще опише своята концепция в драматургична конструкция в текст в свободна форма до 10 страници, като най-хубавата концепция ще бъде наградена от младежкото жури на фестивала под управлението на доктор Петър Айолов.

СЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

-Работилницата е безвъзмездна и е отворена за присъединяване от 24.08.2019г., 11:00 ч.  до 29.08.2019г., като включва три лекции и конкурс.

-Участници в Работилницата могат да бъдат само български жители на възраст до 18г.

-На присъединяване в състезанието имат право единствено постоянните гости на работилницата. Един участник може да показа единствено една концепция за сюжет.

Участниците в състезанието би трябвало да дават драматургична конструкция до 10 страници на своята концепция за сюжет на игрален филм на тематика " Ваканция във Варна “ до 29-ти август 2019. Най-добрата концепция ще бъде наградена от младежкото жури на фестивала под управлението на доктор Петър Айолов. Наградата е ваучер на стойност 100 лева от книжарница " Сиела “.                                                                                                                                    Състезаващите се хрумвания за киносценарии,  би трябвало да са мощно обвързани с тематиката " Ваканция във Варна “, която може да се интерпретира свободно. Предадените текстове не би трябвало да надвишават 10 работни страници, в това число пунктуационните знаци и интервалите. Идеите за киносценарии би трябвало да са изцяло авторски, да не съдържат взаимствания от към този момент съществуващи произведения, предпазени с авторски права, или каквато и да била друга юридическа отбрана, или да нарушават авторското право на трета страна. Основният аршин за оценка на текстовете на участниците в състезанието е оригиналността на концепцията, обвързването с тематиката и най-много построяването на драматургичната конструкция и извеждане на главната концепция.                                                                                                                 

Участниците в състезанието резервират авторските права върху своите истински хрумвания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР