Фестивалът за късометражно кино In The Palace ще предложи за

...
Фестивалът за късометражно кино In The Palace ще предложи за
Коментари Харесай

Предлагат за Оскар БГ лентата Нощна смяна - slava.bg

Фестивалът за късометражно кино In The Palace ще предложи за "Оскар " българския филм "Нощна промяна " на тандема Йордан Петков и Еди Шварц. Това оповестиха от екипа на фестивала, чието 17-о издание бе закрито през вчерашния ден.

Още двама от огромните спечелили във фестивала ще бъдат препоръчани на Академията за разглеждане за "Оскар ". Това са "Стикер " на режисьора Георги М. Унковски от Северна Македония, спечелил премията за най-хубав игрален филм, и съветският "Моят космически близнак Галактион " на Саша Свирски, разгласен за най-хубава анимация.

"Беше най-странният ни фестивал досега, само че сме щастливи, че успяхме да го проведем в обстановка, в която други се отхвърлиха - споделя шефът на In The Palace Цанко Василев. - Беше една седмица, изпълнена с голям брой прожекции, презентации, питчинг сесии със страхотни кино планове и, несъмнено, срещи със основателите на българските филми.

Мотивирани сме и започваме незабавно работа по идващото ни издание, на което мощно се надяваме да можем още веднъж да посрещнем доста посетители от целия свят ".

Най-добрите заглавия от In The Palace ще бъдат показани в София на 25 и 26 септември навън, на обръщалото на трамвай №10 в кв. "Хладилника ".

Източник: Monitor
Снимка: In The Palace
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР