Фестивалът за документални филми, посветени на всички сфери на изкуството,

...
Фестивалът за документални филми, посветени на всички сфери на изкуството,
Коментари Харесай

Зимното онлайн издание на MASTER OF ART с много изненади от 12-и до 28-и февруари на Neterra.TV+

Фестивалът за документални филми, отдадени на всички сфери на изкуството, се готви за шестото си издание. В интервала от 12-и до 28-и февруари 2021 на платформата Neterra.TV+ ще могат да се гледат 30 пълнометражни и 17 късометражни заглавия, включени в MASTER OF ART, на който НДК е обичаен сътрудник. Продукциите, доста от които сами по себе си представляващи творби на изкуството, ще бъдат налични онлайн когато и да е от всяка точка на страната. Селекцията от пълнометражни филми включва 15 премиерни заглавия и 15 от любимците от предходни издания, станали обичани на публиката и журито. Предварителната продажба на пакетите за фестивала започва от 2-ри февруари:

Сред 15-те продукции, които за първи път ще бъдат показани у нас, се открояват атрактивни заглавия, още веднъж засягащи най-разнообразни тематики. За феновете на седмото изкуство ще е забавно да се срещнат с кино лентата за Клаудия Кардинале „ Клаудия, мистериозната ", както самият Федерико Фелини назовава популярната актриса. За феновете на архитектурата и истинските решения за градската среда ще е вълнуващо да проследят историята на „ Да си направиш планина ", описващ по какъв начин изключителният датчанин Бярке Ингелс трансформира покрива на огромен цех за преправка на боклуци в ски писта в самия център на Копенхаген. Филмът „ Тайните на Модиляни " пък разкрива нечувани обстоятелства към митовете, обкръжаващи живота на италианския художник и безгрижник. Чрез „ Елиът Ъруит: Мълчанието звучи добре " феновете ще се допрян до интимния свят на един от най-знаковите фотографи-документалисти на 20-и век. Селекцията от премиерни заглавия включва и българско присъединяване - „ Човекът с лулата " на режисьора Андрей Кулев, който среща публиката с професор Иван Веселинов и неговите всестранни гении на режисьор, сценарист, художник, карикатурист, стихотворец, оставили диря в ориста на три генерации. В този документален филм един аниматор отдава респект на различен аниматор - знакова фигура и притежател на редица награди, измежду които и Златна палма от Филмовия фестивал в Кан за най-хубав късометражен филм.

Между премиерните продукции от зимното онлайн издание на MASTER OF ART попадат и две, в които централна роля играят градовете и тяхната история. „ Монреал в светлината на спомените " показва изключителната арт апаратура „ Cité Mémoire ", която споделя за отминалите времена посредством великански прожекции по каменните стени на остарялата част на града - едно естетическо прекарване, което трансформира кино лентата в същинско произведение на изкуството. Наскоро открити любителски фрагменти от началото на 40-те години на 20-и век от полската столица и еврейското гето на града са в основата на кино лентата „ Варшава: Разделен град ". Тези непоказвани до момента фрагменти са нямото удостоверение на трагизма на военновременното разделяне на града и избиването на неговите жители.

Най-разнообразни истории за обичайно и модерно изкуство от африканските страни Камерун, Лесото и Мароко ще бъдат безпределно любопитни за българския фен. А историята на най-известните кимона в Япония и по света, сътворени от неповторимия занаятчия Итику Кубота, добавя разнообразието от сюжети за изкуство.

Сред наградените филми, попадащи в специфичната селекция с любимци от предходни издания на MASTER OF ART, са истории за израелския публицист Етгар Керет,
художниците Оскар Кокошка и Фернандо Ботеро, архитектите Мис ван дер Рое и Франк Гери, режисьорите Милош Форман, Федерико Фелини и Лукино Висконти. Във кино лентата „ Каренина и аз " феновете ще чуят Лиъм Нийсън като Толстой, а в късометражната селекция пък могат да се насладят на гласа на самата Глен Клоуз, озвучаваща кино лентата за Андреа дел Верокио, един от учителите на Леонардо.

Пълната селекция от 30 пълнометражни и 17 късометражни кино лентата от онлайн изданието на MASTER OF ART ще бъде налична сред 12-и и 28-и февруари на Neterra.TV+. От 2-ри февруари в продажба влизат два типа пакети: цялостен достъп против 25 лева или 15 кино лентата по желание против 15 лева В пакета от 15 кино лентата всички късометражни филми се равняват на един пълнометражен.
Пакетите към този момент са налични тук:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР