Фестивалът се проведе в две форми на участие – присъствено

...
Фестивалът се проведе в две форми на участие – присъствено
Коментари Харесай

Фестивал на спомените се проведе в община Вършец

Фестивалът се организира в две форми на присъединяване – присъствено за локалните хора и дистационно посредством обществените мрежи за всички другари и съмищленици на самодейността. Фокусът тази година беше „ Рефлексии: обратно и напред “, а в интервала 22 -24 май 2020 година всички искащи взеха присъединяване в разнообразни работилници и полемики.
Официалното разкриване на фестивала бe на 22 май от 19.00 ч., в огромната зала на Народно читалище „ Изгрев 2019 “, в село Горна Бела речка, община Вършец. На откриването беше и кмета на община Вършец инж.Иван Лазаров, който насочи привет към всички посетители на събитието и означи фестивала като едно от значимите събития в културния календар на общината.
Програмата на фестивала включваше виртуална галерия на спомените, мултумедиен музикален план с присъединяване на Милена Караджова и в партньорство с Jazz FM, и директни включвание от другари сътрудници на фестивала в целия свят. Закриването на фестивала беше направено от Quadro Nuevo с директна връзка от студиото им в Мюнхен, Германия, като извършиха особено композиран фрагмент, въодушевен от визитите на състава в Горна Бела речка.
Името GOATMILK идва от няколко направления. В Бела речка дамите вършат чудна козя извара и козите първоначално са повече от хората. Козето мляко е най-близо до майчиното. Това, което се търси посредством спомените и диалозите е лична достоверност и непорочност на живеенето.
Фестивалът на спомените GOATMILK е самостоятелна, некомерсиалена културна платфорам за срещи и диалози в региона на паметта и спомените на хора, които нормално мъчно се събират – актьори, публицисти, откриватели от целия свят.
Хора, които обичат планината, козите, прясно сготвената локална храна, музиката, простите неща.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР