Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас се завръща това лято

...
Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас се завръща това лято
Коментари Харесай

Започна подготовката на Фестивала на пясъчните скулптури“

" Фестивалът на пясъчните статуи " в Бургас се завръща това лято с нови провокации към туристите и феновете на това изкуство. През тази година ще се организира неговото 11-то издание, което ще е под мотото " Митове и чудовища ".

22-ма скулптори от Австралия, Турция, Украйна, Германия, Полша, Русия, Чехия и България към този момент работят по оформянето на приказните фигури. Пясъчният град ще бъде ситуиран на нормалното място в парк " Езеро " и ще е отворен за гости от юли до септември.

Фестивалът на пясъчните статуи е първият по рода си в България, а неговото дебютно издание се организира през 2008 година. От тогава ползата към тази атракция не престава да пораства, като всеки сезон тя е посещавана от от ден на ден туристи.

Успехът и огромният интерес към фестивала се дължат на другите тематики, по които всяка година десетки създатели основават своите шедьоври от пясък.  

Фестивалът на пясъчните статуи, дружно с " Джаз в Бургас ", бе отличен със Знака на европейските фестивали за интервала 2017 - 2018 година. Титлата се присъжда в границите на плана " Европа за фестивалите, фестивалите за Европа ". Това е интернационалните самопризнание за значимостта и високото равнище на проведените от Община Бургас събития. 

 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР