Фестивалът на екстремните спортове Дни на предизвикателствата ще предложи богат

...
Фестивалът на екстремните спортове Дни на предизвикателствата ще предложи богат
Коментари Харесай

"Дни на предизвикателствата" ще представи 14 филма от екстремните спортове

Фестивалът на рисковите спортове " Дни на провокациите " ще предложи богат и разнороден асортимент от филми.

Любителите на интензивностите измежду природата ще могат да се насладят на 14 продукции, свързани с алпинизма, катеренето, парапланеризма, бягането, ветроходството, ските и сноуборда.

Събитието ще се организира от 2 до 5 декември във Френския културен институт и Университета по архитектура, строителство и геодезия.

И тази година фестивалът ще показа завършения от разнообразни точки на света, хубостта на природата и методите за нейното запазване, като водеща тематика е биоразнообразието.



Сред филмите в програмата е планът на българския парапланерист Веселин Овчаров - " Acro Cross: Страст за хвърчене ", осъществен през 2019 година в небето над Стара планина. Калоян Пенчев също ще показа документални фрагменти от бягането си по време по европейския туристически маршрут Е4.

Феновете на катеренето ще видят истории от поредицата Reel Rock Tour и China Jam, притежател на 21 награди за планинарско кино. INSIDE ще даде метафизичен взор към живота на странстващия по високите етажи на света Кристоф Дюмаре - гид и планинар, който има изкачвания в Алпите и по света.

 &feature=emb_logo

Световният рекордьор във височинния парапланеризъм Антоан Жирар ще престави филмите си " Полетът на кондора " и " Изгубен в Каракорум ". Французинът е първият човек, прелетял с парапланер над Броуд Пик (8157 м).

SHELTER и NARCIS ще заредят феновете със снежна страст, а за феновете на водните интензивности ще бъде показат филмът Dream Ocean.

Сред гостите, които са удостоверили присъединяване си, са още Еврард Вендербаум - документалист, планинар и откривател на дивата природа на Мадагаскар, Гренландия и Индонезия и ултрамаратонецът Дион Леонард. Българското наличие ще бъде маркирано от Владимир Павлов, който се спусна със сноуборд от осемхилядника Манаслу.

Билетите за събитието се продават онлайн, като тридневните пропуски костват 30 лв.. В дните на събитието на място ще могат да се закупят и еднодневни билети на цена 12 лева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР