Фермерски протест ще блокира по обяд международния път за Гърция,

...
Фермерски протест ще блокира по обяд международния път за Гърция,
Коментари Харесай

Фермери от Родопите блокират международния път за Гърция

Фермерски митинг ще блокира по обяд интернационалния път за Гърция, на разклона, прочут като спирка Джебел. Организаторите са уведомили институциите, заяви БНР. Протестите на фермерите от Източните Родопи са поради ниските изкупни цени на млякото и неизплащане на дотации.

Фермерите желаят анулация на Наредба 3 на Министерството на земеделието, която дефинира годишното количество мляко от крава, с цел да се получат дотации.

Исканите количества за планинските крави е звук и половина, а за полупланинските - 2 тона. Според стопаните, това условие не е изпълнимо.

Нашите животни са родопски животни. Ние нямаме подобен млеконадой, който да е от някакви елитни крави или други животни такива, които дават по 30-40 литра мляко дневно. След като не успеем да ги осъществим тези литри, и ни глобяват от директните заплащания. Няма дотации, изясни Валентин Славчев от Стачния комитет.

Фермерите имат проблеми и с изкупуването на млякото. "Мандрите са запълнени със стока и не го желаят. Търсим друга мандра, ще го даваме на ишлеме. Другият вид е реката ", недоволстват притежателите на крави.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР