Фермерски пазар с български розови домати, уникални по вкус български

...
Фермерски пазар с български розови домати, уникални по вкус български
Коментари Харесай

Фестивалът на розовия домат ще се проведе в Княжевската градина


Фермерски пазар с български розови домати, неповторими по усет български млечни артикули и стратегия с достоверни национални песни и танци ще чакат в събота, 8 септември, от 10:30 часа гостите и жителите на София по време на Фестивала на розовия домат в Княжеската градина, против Софийския университет.

Освен розовия домат, знак на плодородната българска земя, гостуващите фермери, сътрудници на МЕТРО в програмата „ Отгледано с грижа в България “, ще предложат сочния и сладостен лук от село Реселец, фасул от село Смилян, сладко от горски плодове от Родопите, както и многообразие от българско овче и козе сирене, обезпечено от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

В съботния ден фестивалът ще предложи доста томболи за участниците, кулинарни провокации от основния готвач на МЕТРО Академия началник Юри Велев, неповторимото замразено с течен азот гаспачо на началник Ради Стамболов и безалкохолни коктейли Върджин Мери. Сред гостите на фестивала ще бъде началник Андре Токев, посветил 30 години от професионалната си кариера на издирването и запазването на достоверни български ястия и обичайни предписания, състезателката по ултра маратон Антония Григорова, а специфичен посетител ще бъде министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Фронтмени на фолклорната стратегия са виртуозите от „ Виво Монтана “, дружно с 10 танцови групи, лауреати в националните фестивали „ Хоро се вие извива “, които ще поведат и най дългото доматено хоро в историята на България. Предстоят още работилници и майсторски класове по национални танци с екипа от хореографи и актьори на „ Таратанци “, които ще приключат с надиграване на участниците на самата сцена.

Със собствен информативен щанд ще участва и фондация „ Една от осем “, осигуряваща изцяло гратис практическа и осведомителна поддръжка на дами с рак на гърдата и техните близки, за чиято идея МЕТРО отделя 5% от продажбата на български розови домати.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР