Фермерски организации настояват в писмо до земеделското министерство да се

...
Фермерски организации настояват в писмо до земеделското министерство да се
Коментари Харесай

Фермери искат нов срок за компенсации заради войната в Украйна

Фермерски организации упорстват в писмо до земеделското министерство да се отвори нов банкет по мярката за изключително подкрепяне на земеделците поради войната в Украйна. Те желаят той да важи единствено за хората, които не са подавали заявки при първия банкет.

Сроковете за кандидатстване при него бяха прекомерно къси, сподели за БНР Димитър Митев от Национална Био Асоциация

" Нямаше добра осведомителна акция от страна на министерството на земеделието и структурите му по места. Много дребни и междинни аграрни стопанства, които не членуват в браншови организации не бяха осведомени с това подкрепяне.

Поради тази причина ние желаеме спомагателен банкет, с цел да може повече аграрни стопани да могат да аплайват и да се възползват от помощта.

Нашето предпочитание е най-малко до 15 декември да може да се кандидатства наново, с цел да може да аплайват земеделските стопанства. Този период въпреки всичко е съгласуван с привършване на финансовата година в страната, с цел да могат да им бъдат изплатени средствата до края на финансовата година ".

Писмото с искане за наново отваряне на мярката за помощ на земеделците, наранени от  войната в Украйна, е подписано и от Национален съюз на градинарите и Асоциация на овощарите в България.
БНР подкасти: Следващият ден Тя на трета степен Черната кутия
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР