Ферибот, превозващ около 250 пътници и екипаж, се запали между

...
Ферибот, превозващ около 250 пътници и екипаж, се запали между
Коментари Харесай

Ферибот изгоря във Филипините, има загинали

Ферибот, пренасящ към 250 пасажери и екипаж, се възпламени сред филипинските острови и минимум 12 души са умряли, а седем към момента са в неопределеност, сподели губернатор на провинция в четвъртък.

Много от избавените бяха скочили от ферибота в суматоха в разгара на пожара и бяха изтръгнати от морето от бреговата защита, флотата, различен ферибот и локални риболовци, сподели губернатор Джим Хатаман от южната островна провинция Базилан. Операциите по търсене и избавяне продължиха и в четвъртък.

Губернаторът сподели, че множеството от хората на борда на MV Lady Mary Joy 3 са били избавени през нощта, само че управляващите са ревизирали наново числата от разнообразни избавителни екипи, което допуска, че цифрите може да се трансформират.

Фериботът е бил на път за град Джоло в провинция Сулу от южния пристанищен град Замбоанга, когато се е запалил по средата на пътя край Базилан покрай среднощ, сподели той.

Загиналите включват минимум три деца, които явно са били отделени от родителите си, а минимум 23 пасажери са ранени и откарани в лечебни заведения, сподели той.

„ Някои от пасажерите бяха събудени от сън заради паниката, породена от пожара. Някои скочиха от кораба “, сподели Хатаман пред Асошиейтед прес по телефона.

Повечето от умрелите са се удавили и са били извадени в морето, споделиха чиновници.

Изгорелият ферибот е бил изтеглен до брега на Базилан и е в ход следствие, сподели Хатаман.

Морските произшествия са постоянно срещани на филипинския архипелаг заради честите стихии, неприятно поддържаните лодки, пренаселеността и неравномерното използване на разпоредбите за сигурност, изключително в отдалечените провинции.

През декември 1987 година фериботът Dona Paz потъна след конфликт с цистерна с гориво, убивайки повече от 4300 души в най-тежката морска злополука в света в спокойно време.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР