Феновете загробиха Беласица с побой над противникови футболисти и ритник

...
Феновете загробиха Беласица с побой над противникови футболисти и ритник
Коментари Харесай

Български екшън: Феновете биха футболисти и ритаха съдия по задните части

Феновете загробиха Беласица с побой над противникови футболисти и ритник против арбитър. Незапомненият от доста години екшън се разигра след края на дуела с Балкан, който завърши наедно 3:3, написа struma.bg. Неколцина детайли от агитката пресрещнаха играчите на гостуващия отбор, откъдето след това се оплакаха, че един от пострадалите е със строшен нос. Друг последовател, под прикритието на маска на лицето, нахлу на игрището и изрита в задните елементи страничния рефер. Топката в този момент е в полето на основния съдия Иво Андреев и секретаря на регионалната централа Атанас Петкашев, който беше пратеник на срещата. От обективността на техните отчети ще зависят на глобите против комитите, само че без значение от размера на наказаниието, поради фенските изстъпления бяло-червените на процедура ще продължат заточението си в аматьорския футбол най-малко за още един сезон. За по-дребни прегрешения в хода на акцията „ Гранит “ изгърмя с 6 мача без домакинство, а „ Кюстендил “ с лишаване на 3 т. от актива.

“Не извинявам случилото се. Разочарован съм и се надявам сходни грозни подиуми да не повтарят повече. От 40 години съм във футбола и за първи път съм очевидец на такова нещо. Вероятно ще има тежки санкции, само че дано да се види от кое място потегли всичко. В тази връзка ние ще подадем тъжба против бдителността на съдиите на мача и ще кажа за какво. В техните отговорности е да глобяват всички непозволени дейности на футболистите, протичащи се на терена. Провокацията пристигна от състезател на „ Балкан “ /б.а. Здравко Атанасов/, който сподели междинен пръст на публиката. Ако въпросният играч беше глобен навреме, предизвестен или изпъден, последващите ексцесии нямаше да се случат. Ще прикрепим към жалбата видеоматериал от съответната обстановка. Клубът е отговорна страна в тази ситуация, само че аз съм задължен да го защитя не за друго, а тъй като нещата потеглиха от другаде и това би трябвало да бъде изяснено”, разяснява шефът на ОФК “Беласица” Иван Златински.

До зрелищния хикс се стигна след изравнителния гол на Кристиян Ковачев с пета в 88-та мин., когато гостите бяха с човек по-малко след изгонването на Йордан Апостолов в 70-та мин. Домакините пропиляха задатък от два гола след почивката и това в допълнение изнерви ситуацията. Началото не предполагаше сходен скръбен край за “Бела”. В 31-та мин. Аспарух Смилков с мощен шут с левия крайник порази мрежата на санданчанина Костадин Котев. След единствено 4 минути противниците се върнаха в мача с попадението с глава на Емил Колев, само че в 47-та мин. Стивън Кирилов и в 51-та мин. Атанас Карачоров още веднъж усилиха разликата, преди Колев да понижи изоставането в 55-та мин. и късния гол на Ковачев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР