Феновете от Съединените щати и Мексико са пазарували най-много по

...
Феновете от Съединените щати и Мексико са пазарували най-много по
Коментари Харесай

Половината от разплащанията по време на Световното първенство по футбол 2018 са безконтактни, показват данните на Visa

Феновете от Съединените щати и Мексико са пазарували най-вече по време на Световната купа на FIFA
Половината от разплащанията, направени по време на Световното състезание по футбол 2018 в Русия, са безконтактни, демонстрират данните на Visa, формален сътрудник на FIFA за платежните услуги. Данните, които обгръщат интервала от първия мач на 14 юни до полуфиналите на 11 юли, са илюстрация на възходящото желание от страна на потребителите към новаторските разплащания. На Световната купа на FIFA 2018 за безконтактни разплащания са употребявани освен карти, само че също мобилни устройства и аксесоари.

Средният разход на трансакция на картодържател на Visa е 1 408 рубли (около 19 евро) на стадиона по време на мач, като почитателите от Русия са изразходвали най-вече средства, следвани от посетителите от Съединени американски щати и Мексико. Най-скъпата покупка приблизително на човек е регистрирана на територията на стадион (4 200 рубли, 57 евро), следвана от преводите за сувенири от фенските зони (3 300 рубли, почти 45 евро) и за храна и питиета по време на мач (800 рубли, 11 евро).
„ Спонсорството на Visa ни разрешава да представим на международната сцена последните нововъведения в региона на разплащанията, сподели Лин Бигар, основен маркетинг и информационен шеф на Visa Inc. Данните за разноските на картодържателите по време на Световното състезание илюстрират растежа на безконтактните заплащания в Русия и обстоятелството, че почитателите могат да разчитат на бързи и сигурни заплащания, тъй че да губят по-малко време в очакване и да наблюдават по-дълго играта на терена. “
От 62-та мача, които се играха на Световното състезание по футбол през 2018 година до полуфиналите в това число, максимален размер на заплащанията е регистриран на срещата сред Русия и Саудитска Арабия на стадион „Лужники“, като почитателите са изразходили над 55 милиона рубли (0.76 млн. евро). От разноските на откриващия мач 69% се падат на съветски жители, а 31%  – на чужденци.
Страните с максимален брой заплащания
Десетте страни, чиито фенове на футбола са изразходвали най-вече средства, са:
Русия: 750 млн. рубли (10.2 млн. евро)САЩ: 188 млн. рубли (6 млн. евро)Мексико: 94 млн. рубли (1.3 млн. евро)Китай: 67 млн. рубли (0.9 млн. евро)Аржентина: 41 млн. рубли (0.56 млн. евро)Перу: 35 млн. рубли (48 млн. евро)Англия: 34 млн. рубли (46 млн. евро)Бразилия: 28 млн. рубли (38 млн. евро)Колумбия: 26 млн. рубли (35 млн. евро)Австралия: 25 млн. рубли (34 млн. евро)   Плащания на стадиона
Мачът на откриването на 14 юни – когато почитатели от 123 страни извършиха стадиона, бе с максимален размер преводи. Двубоят от 1 юли сред Русия и Испания е вторият по размер заплащания на шампионата.

Средно цената на преводите по време на всичките 62 мача е била 1 168 рубли (16 евро). Руските почитатели са изразходвали приблизително по 1 090 рубли (15 евро) за покупки на стадиона по време на Световното състезание по футбол, до момента в който при задграничните посетители сумата е 1 915 рубли (26 евро).
Стадионите с максимален размер продажби
Стадионите, на които е имало максимален брой преводи с карти Visa:
Лужники (Москва): 533 млн. рубли (3 млн. евро)Санкт Петербург: 208 млн. рубли (8 млн. евро)Самара: 125 млн. рубли (7 млн. евро)Сочи: 117 млн. рубли (6 млн. евро)Спартак (Москва): 114 млн. рубли (56 млн. евро) Събитията за почитатели с максимален размер продажби
Петте събития, където почитателите са платили най-вече със своите карти Visa са:
Лужники (Москва): 251 млн. рубли (4 млн. евро)Санкт Петербург: 38 млн. рубли (5 млн. евро)Казан: 11 млн. рубли (15 млн. евро)Самара 8.8 млн. рубли (12 млн. евро)Сочи: 8.5 млн. рубли (116 млн. евро) Без пари в брой от началото до края
Visa e платежната система с извънредни права на Световната купа на FIFA в Русия през 2018 година на всички игрища, където се одобряват платежни средства. На стадиона почитателите имаха опцията да заплащат с безконтактни кредитни и дебитни карти Visa и да употребяват мобилни платежни услуги на над 3 500 терминала и 1 000 мобилни пункта, оборудвани с устройства за най-новите способи за заплащане.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР