Феновете на швейцарския франк все повече се уповават на историята.

...
Феновете на швейцарския франк все повече се уповават на историята.
Коментари Харесай

Швейцарският франк - идеалният залог по време на лихвени редукции в САЩ

Феновете на швейцарския франк от ден на ден се уповават на историята. Особено в интервала, когато се множат слуховете, че Федералният запас е напът да стартира да намалява лихвите. А историята на швейцарската валута демонстрира, че тя е била най-печелившата таман по време на последните четири цикъла на лихвени редукции - по данни на "Джей Пи Моргън Чейз ". Франкът към този момент потегли нагоре, до момента в който доходността на щатските ДЦК намаляваше - доказателство, че конфигурацията може да се повтори. А специалистите на американската акула от Уолстрийт имат вяра, че ще случи тъкмо това - охлаждането на международното стопанство и рисковите пазари имат капацитет да качат внезапно котировките и да ускорят облагите на алпийската парична единица. Валутните стратези на "Джей Пи Моргън Чейз " към този момент предвиждат, че франкът ще се ускори до 0.95 за един щ. $ - най-високата му котировка от март 2018-а (при предходно предугаждане за 0.98 франка за долар), в случай че федералният запас стартира да смъква лихвите. Цените на форурдните договори демонстрират, че лихвените пазари към този момент са остойностили орязване на лихвите със 78 базови пункта през идните 12 месеца.

Растящият риск от криза поради комерсиалния конфликт сред Вашингтон и Пекин и други световни сътрудници тласка вложителите към валутните убежища. През май швейцарският франк нарастна с 2.2% към зелените пари, изпреварвайки всичките си останали валутни съперници от Г-10. Швейцарската парична единица се разменяше против 0.9930 за един щ. $ в късната следобедна европейска търговия на 11 юни. Големият тласък за вложителите е, че остатъкът по настоящата сметка на Швейцария е в размер на 10% от Брутният вътрешен продукт - три пъти повече в сравнение с Япония, което прави франка мощно леговище.

Японската йена също не е за подценяване и може да съблазни купувачите, търсещи сигурност в изискванията на търговски войни. Тя обаче е била побеждавана от средностатистическите резултати на франка във всеки 12-месечен интервал след първото лихвено намаляване на американската централна банка и при четирите цикъла на лихвени редукции - през 1981-а, 1989-а, 2001-а и 2007-а,, още веднъж по данни на "Джей Пи Моргън Чейз ". Швейцарската валута е била измежду трите най-печеливши по време на последните пет рецесии в Съединени американски щати.

Разбира се, Националната банка на Швейцария може да се намеси, с цел да забави повишаването на националната парична единица. Но пък не би трябвало да се подценява и фактът, че институцията не направи интервенции по време на италианската рецесия през предходната година.

Това кара специалистите да допускат, че швейцарският франк няма да е толкоз стеснен от централната банка колкото през последното десетилетие. И навлизането в идната криза с запаси в размер на 120% от Брутният вътрешен продукт (колкото са в момента), евентуално значи, че централните банкери ще са по-толерантни към фундаменталния напън от страна на поскъпващия франк в сравнение с когато попадна във финансовия провал с валутни ресурси под 15% от Брутният вътрешен продукт, означават банковите валутни стратези.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР