Феновете на отборите от английската Висша лига ще могат да

...
Феновете на отборите от английската Висша лига ще могат да
Коментари Харесай

Висшата лига връща феновете по трибуните за последния кръг

Феновете на тимовете от британската Висша лига ще могат да се завърнат по трибуните на 23 май (неделя), когато ще се изиграе последният кръг от сезона. Това е заложено в държавния проект за излизане от локдауна, натрапен като мярка за битка с пандемията от ковид, разгласи министър председателят на страната Борис Джонсън.

Очаква се на 17май (понеделник) елитните клубове да получат позволение за допускане на не повече от 10 000 фенове - или до 25% от потенциала на стадиона.

38-ият кръг във Висшата лига предлага завладяващи конфликти като " Манчестър Сити " - " Евертън ", " Лестър " - " Тотнъм " и " Уулвърхемптън " - " Манчестър Юнайтед ", а " Фулъм " - " Нюкасъл " може да се окаже пряк спор за оцеляване.

Запалянковците евентуално ще могат да гледат онлайн и плейофите в професионалните Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2. Финалните конфликти ще се играят на митичния " Уембли ".

От британската футболна асоциация реагираха на новината с малко известие в обществените мрежи: " Много се радваме, че почитателите ще получат позволение да се завърнат. Играта не е същата без тях. Чакаме с неспокойствие стадионите още веднъж да се изпълнят, незабавно щом е безвредно и допустимо това да се случи ".

90-хилядният " Уембли " ще одобри и 7 мача от Евро 2021 през юни и юли, в това число двата полуфинала и конфликта за трофея. Според английските медии, от футболната асоциация се надяват по трибуните да има към 27 000 души.

Statement from The on the limited return of fans.
— FA Spokesperson (@FAspokesperson)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР