Феновете на футбола в Англия ще могат да се завърнат

...
Феновете на футбола в Англия ще могат да се завърнат
Коментари Харесай

Ясна е датата, на която се връщат феновете в Англия

Феновете на футбола в Англия ще могат да се завърнат на стадионите от 17 май, в случай че всички нужни условия за това са налице. Това разгласи министър председателят на Англия Борис Джонсън по време на изказването, с което разгласи проектите за разхлабване на ограниченията в битката с ковид. Максималният брой последователи, които могат да участват на един дуел, е 10 000 или 1/4 от потенциала на огромните игрища (която численост е по-малка). При по-малките уреди лимитът ще бъде 4000 фенове или половината от потенциала (със същото условие).

Това значи, че в мачовете от Премиър лийг почитателите ще могат да се завърнат едвам за последния кръг, който е на 23 май. На 21 юни е планувано още по-голямо разхлабване на ограниченията.

Всичко това доста усилва възможностите на Англия за това страната да одобри всички мачове от Евро 2020, каквито упоритости имат островитяните.

Засега е планувано " Уембли " да посрещне седем мача от Европейското - трите срещи на Англия от груповата фаза, последния 1/8-финал, двата полуфинала и финала. След решенията, които бяха оповестени през днешния ден, излиза наяве, че в дуелите на " трите лъва " против Хърватия и Шотландия може да има по 10 000 фенове, само че броя за мача с Чехия, който е на 22 юни, може да бъде много по-сериозна.

Новите ограничения няма да разрешава да има почитателите на финала за Карабао Къп сред и, който е на 25 април, нито на финала за ФА Къп на 15 май.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР