Феновете на футбола поставят клубове като Реал Мадрид, Барселона, Манчестър

...
Феновете на футбола поставят клубове като Реал Мадрид, Барселона, Манчестър
Коментари Харесай

Топ 5 на най-популярните отбори в eSports индустрията

Феновете на футбола слагат клубове като Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Юнайтед и Милан измежду най-успешните в исторически проект. В света на eSports обстановката не е по-различна. Съставят се тимове от професионални геймъри, които се борят дружно за първото място. След продобиване на съревнование – паричната премия се разпределя посред им. В и други хазартни платформи се прибавят залози на eSports за предугаждане на идните събития.

Кои отбори по еСпортове са проработили най-вече доходи и в кои дисциплини се съревновават, вижте в следната ранглиста.

 

Virtus.pro

Това е eSports организация, основана през 2003 година в Русия. Има тимове в разнообразни игри като CS:GO, Dota 2, Starcraft II, World of Tanks, Rainbox Six. Според публични данни, Virtus.pro са проработили над $15 млн. от към 500 шампионата, в които са взели участие. Най-добрите им достижения са регистрирани в надпревари по Dota 2, а топ играчът на отбора за всички времена е украинецът Noone (Владимир Миненко).

 

Fnatic

Отборът на Fnatic е основан през 2004 година във Англия. Участва в разнообразни игри, само че най-големите си триумфи записва в шампионати по Dota 2, CS:GO и League of Legends. През 2019 година приходите на Fnatic възлизат на $19 млн., а управлението подхваща агресия в Северна Америка и Азия. Сключени са спонсорски контракти със международни марки като Hello Kitty, Hisense и BMW.

 

Evil Geniuses

Докато множеството тимове по електронни спортове генерират главните си доходи от две или повече игри, Evil Geniuses се концентрират главно върху Dota 2. Тимът е с над 20-годишна история, взел участие е на стотици шампионати и е проработил десетки милиони долари от наградни фондове. Мачовете на Evil Geniuses се предават постоянно в Twitch и са налични за
залагане в множеството букмейкъри.

 

OG

OG е една от най-младите организации в света на гейминга. Базирана е в Европа, а от основаването ѝ са минали единствено 6 години. За този интервал тимът завоюва над $33 млн. от надпревари по Dota 2 и се трансформира в хегемон на международната сцена. Основен сътрудник на OG е австрийската компания Red Bull, която влага огромни средства всяка година. През 2018 и 2019 година OG завоюва The International, а по-късно разгласи, че ще има тим по CS:GO.

 

Team Liquid

Лидер в класацията за най-вече извоювани средства от надпревари е Team Liquid. Отборът започва своята активност през 2000 година с четирима играчи. Те са особено подбрани от създателя на организацията – Виктор “Nazgul ” Госенс, който разчита на гения и персоналните качества на всеки играч.

Team Liquid е взел участие на хиляди шампионати, само че над 60% от приходите са заработени от тима по Dota 2. През последните години се развиват също отборите по Counter-Strike, PUBG, Starcraft, Fortnite и LoL. Един от най-успешните играчи на Team Liquid е българинът Иван “MinD_ContRoL ” Иванов, който е част от шампионския тим на The International 2017.

 

За всички фенове и познавачи на електронните спортове, които имат навършени 18 години, са добавени
залози в онлайн букмейкърите. От Вас се изисква да се регистрирате, да депозирате пари и да заложите на предстоящите развръзки. Кои са най-хубавите букмейкъри за залагания на eSports, можете да прочетете повече в Nostrabet.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР