Феновете на Барселона са в нервно очакване на новини относно

...
Феновете на Барселона са в нервно очакване на новини относно
Коментари Харесай

Меси - играчът за финалите, без когото "Барселона" не може

Феновете на " Барселона " са в нервно очакване на вести по отношение на възобновяване на Меси от травмата, която заплашва да го остави отвън стартовата единайсеторка за утрешния край в Суперкупата на Испания против " Атлетик " Билбао (21:30 ч., bTV Action).

Голмайсторът на каталунците пропусна полуфиналния конфликт с " Реал Сосиедад ", а в неговото неявяване отборът на Роналд Куман се нуждаеше от продължения и дузпи, с цел да в профил баските.

В исторически проект Меси е индивидът за финалите в " Барселона " със своите 29 гола в 27 такива борби, 21 от които извоювани.

Трябва да върнем лентата обратно чак до 2006 година, когато геният от Росарио за последно пропусна спор за трофей. Тогава звездата на " блаугранас " бе малтретиран от травма и не игра във финала на Световното клубно състезание против бразилския " Интернасионал ", изгубен с 0:1.

Той не взе присъединяване и в двата мача с " Бетис " за Суперкупата на Испания през същия сезон (3:0 и 1:2), както и във финала на Шампионската лига против " Арсенал " (2:1). Ла Пулга игра единствено в една от двете борби с " Атлетик " Билбао за Суперкупата на Испания през 2009 година, а на идната влезе като запаса в края на първия заключителен мач против " Севиля " (1:3).

В последните 15 години Меси е пропуснал единствено 3 финала за " Барселона ".

За последователите на каталунския гранд е съвсем немислимо аржентинецът да не поведе отбора в толкоз значим дуел. Звездата на " блаугранас " е на терена при върхове и падения, което би трансформирало неделния мач с " Атлетик " за Суперкупата на страната в чудноват.

Меси е експертът по финалите, от който " Барселона " се нуждае и всички, обичащи клуба ще стискат палци той да бъде на линия.

А дали " Барселона " ще завоюва Суперкупата на Испания за 14-ти път или " Атлетик " Билбао ще запише едвам третия си успех в шампионата - разберете на следващия ден от 21:30 ч. по bTV Аction.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР