Феновете на 9-кратния световен шампион Себастиен Льоб едва ли са

...
Феновете на 9-кратния световен шампион Себастиен Льоб едва ли са
Коментари Харесай

Програмата на Льоб в WRC остава неясна

Феновете на 9-кратния международен първенец Себастиен Льоб надали са останали удовлетворени от това, че именитият французин няма да взе участие в рали “Монте Карло ”, с което следващата година ще започва сезонът в WRC. Със сигурност Льоб ще взе участие в рали “Дакар ” през първата половина на януари, само че за по-късно може и той не е наясно каква ще е програмата му.

“Сега обстановката е по-сложна спрямо предходната година, тъй като в този момент има единствено един ден сред “Дакар ” и “Монте Карло ” - изясни Льоб. - Сега рали “Дакар ” завършва в неделя, а опознаването на правите на рали “Монте Карло ” стартира в понеделник, тъй че графикът е още по-напрегнат. ”

Льоб още веднъж удостовери, че няма проекти за по-голяма стратегия в WRC през 2023 година.
 Защо Льоб пропуща рали „ Монте Карло ”? Защо Льоб пропуща рали „ Монте Карло ”?
“Щеше да е значимо да пускам в рали “Монте Карло ”, в случай че имах сериозен проект за международния шампионат - добави французинът, който тази година донесе първата и единствена победа на Пума Rally1. - Но няма да карам цялостен сезон, тъй че няма да пускам и в рали “Монте Карло ”.
 И Лубе с цялостна стратегия в WRC И Лубе с цялостна стратегия в WRC
През тази година Льоб кара в 4 ралита и показва, че има скорост да се бори с най-бързите водачи в WRC. Шефовете на М-Спорт към този момент обявиха, че желаят още веднъж да ангажират французина и през сезон 2023, а Льоб също удостовери, че също желае да кара за М-Спорт.
 Танак: Мисля, че имаме късмет за купата Танак: Мисля, че имаме късмет за купата
“Все още не съм сигурен какво тъкмо ще върша през сезон 2023 - призна Льоб. - Имам няколко разновидността, само че към момента няма нищо доказано. Ясно е, че ще карам в рали “Дакар ”, имам проекти за рали-рейдовете през идващия сезон, само че и това не е доказано. Но май няма да карам доста в WRC. ”
 Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно
Най-вероятно Льоб ще кара и в идващия сезон на Extreme E, където завоюва купата през ноември.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР