Фенове, ръководство и ветерани на Левски почетоха паметта на Георги

...
Фенове, ръководство и ветерани на Левски почетоха паметта на Георги
Коментари Харесай

Стотици почетоха паметта на Гунди и Котков

Фенове, управление и ветерани на Левски уважиха паметта на Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков. Цветя и венци бяха поднесени на гробовете на двете митове, съобщи БГНЕС. 

Днес се навършват 51 години от нещастието на Витиня, при която починаха славните футболисти на Левски и националния тим. Да се преклонят пред Гунди и Котков пристигнаха изпълнителният шеф Ивайло Ивков и ръководителят на УС Даниел Боримиров. Сред легендите, положили цветя на Централните софийски гробища, бяха Кирил Ивков и Войн Войнов. Присъстваха и огромен брой последователи.

Аспарухов и Котков починаха при злополука през 1971 година край прохода Витиня в Стара планина. Автомобилът „ алфа ромео “, с двамата именити футболисти, се удря в камион, излизащ на платното без преимущество от вторичен кръстосан път. На погребението им тогава участват към 150 хиляди души.

Ето какво написаха " сините " на формалния си уебсайт:

" Днес е един от тези дни в историята на Левски, когато въздухът е по-особен и тежък. Мъката не се отмива с годините, а споменът за Георги Аспарухов и Никола Котков става все по-ярък.

Днес, 51 години след нещастието на Витиня, левскарите и футболна България към момента помнят своите огромни спортисти и персони. Хора, които бяха събитие, надхвърлящо границите на футбола.

Тъгата по Гунди и Котков не е просто горест по двама велики играчи. Не е горест единствено на спортната общност, тъй като от загубата на доблестни хора постоянно боли.

Имената на Гунди и Котков напомнят, че има митове, които не умират. Затова и приказката за Георги Аспарухов и Никола Котков се споделя от татковци на синове до ден сегашен и не разрешава пламъкът на величието им да угасне.

За кариерата им е написано и казано всичко. Победите и попаденията с Левски, и с националния тим ще се помнят вечно. Те бяха всенародни любимци и по тази причина до наши дни не секва скръбта по ранната им крах ".

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР