Фенове на футболния клуб "Левски" заявяват готовност за улични протести.

...
Фенове на футболния клуб "Левски" заявяват готовност за улични протести.
Коментари Харесай

Фенове на Левски плашат с улични протести

Фенове на футболния клуб "Левски " декларират подготвеност за улични митинги. "Когато има разтърсвания в най-големия и обичан клуб в България, е обикновено въпросът за митингите да изникне. Аз отговорно мога да кажа, че сме хора, които държим на избрани позиции и правила и държим да се срещнем и с другата позиция, преди да предприемем дейности. Ако се стигне до такива, държа да подчертая, че те ще бъдат в отбрана на ползите на нашия обичан клуб, който ни е събрал и ни е направил другари, а няма да бъдат в отбрана на корпоративни ползи ", съобщи ръководителят на Националния почитател клуб на последователите Степан Хиндлиян. По думите му последователите на Левски са темпераментни хора и когато техните ползи бъдат нарушени, едни сходни митинги може да се трансфорат в неприятни подиуми

Напрежението измежду "сините " ентусиасти се повиши след срещата им със притежателя на клуба Васил Божков и след предложенията за промени в Закона за хазарта, които засягат бизнеса му, защото не разрешават на частни компании да провеждат лотарийни игри.

В формалната си позиция от "Нове холдинг " заявяха, че в диалога си с почитателите Божков засяга група некомпетентни политици, които демонстрират неуважение или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не страната като институция.

"Същите политици с дейностите и изявленията си опонират и на редица европейски закони, разпореждания и правила. Законопроектът основан и подсилен от тях, основава и рисков казус в дейности на властимащите към частния бизнес. Същият план е непосредствено ориентиран против компанията, която финансира ПФК Левски. При неговото вероятно реализиране, поетите и изпълнявани досега задължения за излекуване и развиване на клуба ще станат неизпълними ", акцентират от компанията.

Подкрепата си към законопроекта на Симеонов изрече спортният министър Красен Кралев. Пред bTV Степан Хиндлиян изрази остро несъгласието си с Кралев. "Това е много глупава и обикновена позиция. Много забавно какво ще се случи с тези 50 млн. лв., които ще влязат в Министерството на спорта. Може да стане един превъзходен стадион "Българска войска " с тях. Защото сме очевидци на тежки юридически пируети, които бяха осъществени, с цел да може банкрутиралият ЦСКА да се върне в елитната група. Това се случи не без акушерството на Българския футболен съюз в лицето на остарялото му управление и не без акушерството на страната. Моделът, по който се случва футбола в България е потвърдено циничен. Това е моделът "Бащица ", който потвърдено не работи и вкарва огромните клубове в зависимости ", добави ръководителят на НКП на "Левски ".

"За страдание в последните години, близо десетилетие, Левски се е трансформирал в пленник на политически и стопански ползи. В последна сметка, едни будни хора, последователи на обичания си тим, непримирими, се оказват по средата на едни доста тежки ползи на много съществени и авторитетни кръгове, които разпределят нещо между тях ", разяснява Хиндлиян.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР