Фелдшерите ще се съберат пред Министерството на здравеопазването утре по

...
Фелдшерите ще се съберат пред Министерството на здравеопазването утре по
Коментари Харесай

Фелдшерите излизат на протест

Фелдшерите ще се съберат пред Министерството на здравеопазването на следващия ден по обяд. Те упорстват за промени в Закона за съсловните организации, с цел да могат да учредят лична, която да пази ползите им пред институциите.
Сега фелдшерите са част от асоциацията на експертите по здравни грижи, която съставлява медицинските сестри, акушерките и други здравни експерти, оповестява Българска национална телевизия.

" Ние можем да се оправим с тривиалните неща в медицината. Ние не можем да покачваме квалификацията си и образованието си в тази тенденция. Сега ни пречи това,че ние не сме обособени със закон. Със закон, по който се образуват професионално съсловните организации. Трябва да сме равнопоставени с другите медицински специалности. " Това е мнението на Александър Алескандров - ръководител на Сдружението на фелдшерите в България.

Според Милка Василева - ръководител на Българската асоциация на експертите по здравни грижи, има основана извънредно добре проведена конструкция за продължаващо образование, за узаконяване и претенциите са неоснователни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР