Федералното правителство в Германия твърди, че най-ниската точка на рецесията

...
Федералното правителство в Германия твърди, че най-ниската точка на рецесията
Коментари Харесай

Германия е преминала най-ниската точка на рецесията

Федералното държавно управление в Германия твърди, че най-ниската точка на рецесията е премината и че възобновяване на немската стопанска система едвам стартира. Това съобщи немското издание на Reuters.

" Производствените потенциали към момента са едва натоварени ", заяви Федералното министерство на стопанската система в своя отчет за конюнктурната обстановка, оповестен в понеделник. След отхлабването на ограничаващите ограничения против разпространяването на Covid-19 в Германия и в чужбина обаче е почнало „ видимо възобновяване “ на немската стопанска система. Именно поради това от министерството считат, че най-ниската точка на рецесията е премината. Същото важи и за промишленото произвеждане. Увеличеният размер на постъпилите поръчки демонстрира, че то ще се увеличи през идващите месеци.

Федералният стопански министър Петер Алтмайер предвижда стопански напредък от есента. Наскоро той изрази упованието, че икономическият спад може да завърши след лятната почивка, до момента в който конюнктурното възобновяване може да стартира " най-късно от октомври ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР