Федералното министерство на икономиката и енергетиката на  увери, че тази ...

Федералното министерство на икономиката и енергетиката на  увери, че тази

Германия успокои, че снабдяването на страната с енергийни ресурси е подсигурено

Федералното министерство на стопанската система и енергетиката на   увери, че тази зима снабдяването на страната с е подсигурено, съобщи на брифинг представителят на ведомството Сузане Унгард. Тя заяви , че равнищата в размерите на газохранилищата в Германия през последната седмица са намалели от 75% до към 70%, само че че този индикатор е в границите на допустимото. Приблизително толкоз пълни са били хранилищата и през 2015 година , съобщи БГНЕС по информация на Дойче веле.

„ Ние изхождаме от това, че всички снабдители ще изпълнят уговорките си и хранилищата ще бъдат напълнени. Освен това смятаме, че сигурността на доставките е обезпечена”, съобщи Унгард.
 Енергийната  рецесия : Германия  понижава  таксата за  електрическа енергия  за  консуматорите  Енергийната рецесия : Германия понижава таксата за електрическа енергия за консуматорите
Германското държавно управление ще намали драстично таксата върху потреблението на електрическа енергия от 2022 година , с цел да облекчи тежестта върху пот...

Говорителят на немското държавно управление Щефан Зайберт опроверга твърденията, че Русия доставя в Европа незадоволителни размери газ.

„ Според нашата настояща информация, до този миг всички снабдители , в това число „ Газпром”, извършват уговорките си. Разбира се, държавното управление следи деликатно позицията и очаква, че това ще остана по този начин и в бъдеще”, добави той. 

Източник: actualno.com