Федералният върховен съвет на Обединените арабски емирства избра престолонаследника на

...
Федералният върховен съвет на Обединените арабски емирства избра престолонаследника на
Коментари Харесай

Избраха новия президент на Обединените арабски емирства

Федералният висш съвет на Обединените арабски емирства избра престолонаследника на емирство Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян за президент на страната след кончината на досегашния водач, съобщи Франс прес, като се базира държавната информационна организация на ОАЕ - УАМ.

Мохамед бин Зайед беше определен за президент на богатата монархия в Персийския залив, откакто неговият брат Халифа бин Зайед Ал Нахаян умря на 73-годишна възраст. Поради здравословни проблеми той от дълго време не участваше в ежедневните каузи на страната и ръководството на процедура беше поел Мохамед бин Зайед .

Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е третият наследник на шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян, който бе първият президент на Обединените арабски емирства и един от бащите създатели на ОАЕ.

Шейх Мохамед благодари на шейховете, членуващи във Федералния висш съвет, за доверието, което са му дали своят вот.

 ОАЕ печал БГНЕС
Избирането на Мохамед бин Зайед за президент на ОАЕ официализира лидерската му позиция в богатата петролна страна с население от 10 милиона души .

ОАЕ, които са съдружник на Саудитска Арабия и Съединените щати, бяха първата страна от Залива, която възстановява връзките си с Израел. Това се случи през 2020 година, напомня Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР