Федералният съд на Съединените щати повдигна 7 обвинения срещу 45-ия

...
Федералният съд на Съединените щати повдигна 7 обвинения срещу 45-ия
Коментари Харесай

Повдигнаха 7 обвинения срещу Доналд Тръмп

Федералният съд на Съединените щати повдигна 7 обвинявания против 45-ия президент на Доналд Тръмп. Едно от тях е по отношение на работата му с класифицирани документи, след напускането му на Белия дом. Това е второ обвиняване против Тръмп и първото в историята федерално обвиняване против президент. Той води акция за завръщане в Белия дом през 2024 година
През последните няколко месеца станахме очевидци на разнообразни правни проблеми, пред които се изправи президентът Доналд Тръмп. Сред най-сериозните от тях е въпросът, който се развива във Вашингтон. Там федералните прокурори проверяват възможното запазване на класифицирани документи в имението му във Флорида, Мар-а-Лаго, а също по този начин проверяват евентуалните старания на Доналд Тръмп и неговите представители да попречват напъните на държавното управление да получи тези документи.
Ерик Тъкър, Associated Press

В обява в обществената си мрежа " Трут " Тръмп съобщи, че е свикан да се яви във вторник следобяд във федералния съд в Маями, където ще чуе обвиняванията против него.
Това е интервенция в изборите на най-високо равнище. Никога до момента не е имало нещо сходно на това. Аз съм почтен човек, аз съм почтен човек.
Доналд Тръмп, 45-и президент на Съединени американски щати

Според изследванията на публичното мнение Тръмп понастоящем е преди всичко измежду републиканските претенденти за Белия дом. През април Тръмп стана първият президент, след изпълнен мандат, упрекнат в закононарушение. Той пледира за почтен по 34те обвинявания за подправяне на бизнес документи. През идната година следва правосъден развой по това дело в Ню Йорк.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР