Федералният резерв на САЩ повиши лихвения процент със 75 базисни

...
Федералният резерв на САЩ повиши лихвения процент със 75 базисни
Коментари Харесай

ФЕД пак вдигна лихвите

Федералният запас на Съединени американски щати увеличи лихвения % със 75 базисни пункта до диапазона 2,25-2,5% годишно, заяви Си Ен Ен.

Телевизията разяснява, че решението на ФЕД съответства с прогнозите на икономисти и пазарни участници.

Така Федералният запас увеличи лихвения % със 75 б.т. в края на второто следващо съвещание.

В насоките на регулатора се отбелязва намаляване на производството и разноските в стопанската система на Съединени американски щати и в същото време се акцентира мощното повишаване на броя на работните места през последните месеци, до момента в който безработицата остава ниска.

" Инфлацията остава висока , отразявайки несъответствието сред търсенето и предлагането, породен от пандемията, възходящите цени на храните и силата и по-широкия ценови напън ", се споделя в документа.
 Инфлационният танц на фискалния запас
Инфлационният танц на фискалния запас

И това слага нови въпроси

Събитията в Украйна основават " спомагателен прогресивен напън върху инфлацията и оказват отрицателно въздействие върху световната икономическа интензивност ", подчертаха от ФЕД.

Ръстът на потребителските цени в Съединени американски щати се форсира до 9,1% през юни от 8,6% през май, отбелязвайки нов връх от повече от 40 години.

" ФЕД се ангажира да реализира оптималната претовареност и инфлация от 2% в дълготраен проект ", се споделя в изказването.

" При оценката на целесъобразността на паричната политика ФЕД ще продължи да следи въздействието на постъпващата информация върху икономическите вероятности. ФЕД е подготвен да поправя метода си към паричната политика, в случай че се наложи, в случай че зародят опасности, които биха могли да попречат на постигането на задачите на ФЕД ", се споделя в известието за медиите. - Комитетът ще вземе поради необятен набор от информация , в това число данни от здравния бранш, изискванията на пазара на труда, инфлационния напън и упования, развиването на финансовите пазари и интернационалните събития ".
 ЕЦБ и Фед постепенно разпознаха инфлационната опасност
ЕЦБ и Фед постепенно разпознаха инфлационната опасност

Икономистите от ден на ден се тревожат от криза, само че Пауъл и Лагард успокояват с добра стопанска система в Съединени американски щати и Европа

Финансовите пазари в Съединени американски щати реагираха умерено на резултата от съвещанието на ФЕД, защото той значително е включен в настоящите котировки. Към 21:16 ч. московско време борсовият показател Dow Jones се увеличи с 0,4%, Standard & Poor`s 500 - с 1,44%, а Nasdaq Composite - с 2,65%. Доходността на 10-годишните държавни облигации на Съединени американски щати към момента е покрай 2,77%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР