Федералните власти в САЩ актуализираха препоръките си за заболелите от

...
Федералните власти в САЩ актуализираха препоръките си за заболелите от
Коментари Харесай

Нова тенденция: САЩ премахва карантината за контактните с COVID-19 -

Федералните управляващи в Съединени американски щати актуализираха рекомендациите си за заболелите от COVID-19.

Какви са новите насоки на CDC - американският Център за надзор на болесттите?

- Премахва се карантината за контактните лица;

- Уеднаквяват се рекомендациите за имунизирани и неимунизирани лица;

- Учениците могат да останат в клас след контакт със заразен;

- Отпада рекомендацията за тестване на лица без признаци.

Тъй като коронавирусът продължава да се популяризира в цялата страна, американците получават нови препоръки от федералните здравни чиновници за това по какъв начин да живеят с вируса, оповестява американското публично радио NPR.

" Това управление признава, че пандемията не е завършила, само че също по този начин ни оказва помощ да се придвижим все още, в който COVID-19 към този момент няма да нарушава съществено всекидневието ни ", споделя Грета Масети от CDC в изказване на центъра. " Знаем, че COVID-19 е тук задълго ", прибавя тя в коментар по време на брифинг.

Актуализацията поставя все по-голям акцент върху това, че хората сами вземат решения за равнището си на риск и за това по какъв начин желаят да понижат този риск, сподели доктор Маркъс Плешия, основен доктор на Асоциацията на държавните и териториалните здравни чиновници.

Препоръките за неимунизирани хора се изравняват с тези за изцяло имунизирани хора - това е самопризнание за високите равнища на имунитет на популацията в Съединени американски щати, дължащи се на имунизация, минали инфекции с COVID-19 или и на двете. " Въз основа на последните данни това са към 95% от популацията ", споделя Масети. " И по тази причина в действителност има максимален смисъл да не се прави разлика " - защото доста хора имат известна отбрана против тежки болести.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР