Федерални следователи днес са претърсили апартамента в Ню Йорк на

...
Федерални следователи днес са претърсили апартамента в Ню Йорк на
Коментари Харесай

Адвокатът на Тръмп в челен сблъсък с правосъдието

Федерални следователи през днешния ден са претърсили жилището в Ню Йорк на Рудолф Джулиани, някогашния кмет на мегаполиса, който след това стана персонален юрист на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предадоха международните организации.

Конфискувани са били електронни устройства, оповестява в. " Ню Йорк таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Адвокатът на Джулиани - Боб Костело, удостовери, че е била изпълнена правосъдна заповед за претършуване на дома на клиента му. Самият Джулиани към този момент не е коментирал въпроса.

Федерални прокурори в Манхатън проверяваха бизнес връзките на Джулиани в Украйна. Двама някогашни негови съратници - Лев Парнас и Игор Фруман, бяха упрекнати в нарушавания на финансиране на предизборна акция и за други провинения.

Работата на Парнас и на Фруман е включвала и старания за помагане на Джулиани да изнамери преди президентските избори през 2020 година информация, която да навреди на Джо Байдън и на сина му Хънтър. Парнас и Фруман са помагали и, както споделят проверяващите, на напъните за премахване на тогавашния дипломат на Съединени американски щати в Украйна Мари Йованович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР