Федерални прокурори в Ню Йорк разследвали връзките на личния адвокат

...
Федерални прокурори в Ню Йорк разследвали връзките на личния адвокат
Коментари Харесай

Прокурори разследвали Руди Джулиани за украински енергийни проекти, той отрече

Федерални прокурори в Ню Йорк разследвали връзките на персоналния юрист на Доналд Тръмп - Руди Джулиани, с украински енергийни планове и дали той е нарушил федералното законодателство, касаещо лобирането, съобщи Ройтерс, като се базира на информация на в. " Уолстрийт джърнъл ". Засега нито Джулиани, нито негови юристи са коментирали информацията.

Изданието твърди, като се базира на осведомени източници, че двама съдружници на Джулиани - Лев Парнас и Игор Фруман, са обсъждали с украински представители вероятното присъединяване на основаната от тях нова компания и проекти за водопровод от Полша до Украйна за доставка на американски природен газ. Проектът имал поддръжката на Белия дом, споделят осведомените източници. Парнас и Фруман също по този начин са споделили на украинските представители, че Джулиани им е сътрудник в начинанието с тръбопровода - план на тяхната компания Глоубал енърджи пръдюсър.

Днес Джулиани в изявление за изданието отхвърли да има роля в енергийната компания и проекта за водопровод и сподели, че не разполага със сведения, че прокурори ревизират случая. " Нямам никакъв персонален интерес в никакъв бизнес в Украйна ", акцентира той.-->

Парнас и Фруман бяха арестувани в Съединени американски щати и прокуратурата на южния правосъден окръг на Ню Йорк им предяви обвинявания в нарушение на законите за лобистката активност , напомня ТАСС. За двамата се подозира, че са желали да реализират оставката на американския дипломат Мари Йованович от посланическия пост в Киев в полза на неназован украински функционер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР