Федералната транспортна служба на Германия (KBA) разследва Opel за умишлено

...
Федералната транспортна служба на Германия (KBA) разследва Opel за умишлено
Коментари Харесай

Дизелгейт застигна и Opel

Федералната транспортна работа на Германия (KBA) проверява Opel за съзнателно занижаване на нездравословните излъчвания на дизеловите мотори, оповестява Bild am Sonntag. По информация на вестника през последните месеци KBA е разкрила солидни доказателства за съществуването на манипулиращ програмен продукт в някои от колите на компанията.

Според Bild am Sonntag става дума за към 60 000 автомобила от моделите Cascada, Insigna и Zafira с екологичен стандарт Евро-6, 10 000 от които са продадени в Германия. Колите, които Opel създава сега, са изключени от съмнение.

Според обвиняването засегнатите коли изхвърляли 10 пъти повече азотни окиси от пределно допустимите правила. От KBA към този момент са уведомили Opel за следствието и чакат публично мнение от управлението на компанията до две седмици.

До този миг немският производител отхвърляше изрично обвиняванията в операции на нездравословните излъчвания. "В Opel не използваме противозаконен програмен продукт. Нашите мотори дават отговор на условията ", заявиха от Рюселсхайм в средата на 2016 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР