Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) започна дело за блокиране

...
Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) започна дело за блокиране
Коментари Харесай

САЩ се опитват да спрат сделката между Nvidia и Arm

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) стартира дело за блокиране на плануваното придобиване на софтуерната компания Arm от производителя на чипове Nvidia. Цената на договорката беше 40 милиарда $ и в случай че пропадне, американският производител ще дължи наказателна клауза на стойност 1.25 милиарда $ на Softbank, притежател на Arm от 2016 година, оповестява Reuters.

Arm лицензира своите технологии, които се употребяват от най-големите производители на чипове за мобилни телефони Apple, Qualcomm, Samsung и MediaTek. По думите на FTC договорката ще даде надзор на един от най-големите производители на чипове в света над технологии, употребявани от техните съперници, да произведат личните си артикули. Nvidia съобщи, че " ще работи, с цел да потвърди, че тази договорка ще бъде от изгода за промишлеността и ще насърчи конкуренцията ".

FTC твърди, че " препоръчаното обединение ще даде на Nvidia опция и тласък да употребява контрола си върху тази технология, с цел да отслаби съперниците си, и в последна сметка ще докара до понижаване на качеството на продуктите, спад в нововъведенията, по-високи цени и по-малък избор, което ще навреди на милионите американци, които се възползват от продуктите, основани на Arm ".

Провал на договорката за придобиване на английската компания ще е следващ удар за Softbank за последните месеци. Миналия месец активите във фонда ѝ Vision Fund се свиха с 10 милиарда $ заради внезапния спад на оценката на вложенията в китайската компания за онлайн търговия Alibaba и услугата за транспорт Didi Global.
Реклама Опозиция против договорката
FTC е следващият регулатор, почнал дейности за блокиране на договорката. В началото на годината английският регулатор за конкуренцията стартира следствие на договорката, като на 16 ноември държавното управление в Лондон разпореди в детайли следствие. В края на октомври Европейската комисия също разгласи, че ще организира в детайли следствие.

Въпреки всеобщата съпротива някои производители на полупроводници като MediaTek и Broadcom оповестиха своята поддръжка за договорката. Но други компании, като Qualcomm, се опълчват заради опасения, че Nvidia ще има пръв взор върху основни технологии, от които те зависят, и би имала по-добра визия за бъдещите им артикули.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР