Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) отново подаде жалба срещу

...
Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) отново подаде жалба срещу
Коментари Харесай

САЩ отново искат Facebook да продаде Instagram и WhatsApp

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) още веднъж подаде тъжба против Фейсбук с изказване, че компанията би трябвало да бъде разрушена и принудена да продаде Instagram и WhatsApp.

Ревизираната тъжба твърди, че софтуерният колос има монопол над обществените мрежи в страната, както и че Фейсбук се стреми да затрудни конкуренцията за други компании, написа „ Индипендънт “.

Документът е отчасти редактиран и идва на фона на възходящия надзор върху размера и силата на империята Фейсбук и метода, по който изкупи няколко свои съперници, които се развиват добре през годините.

Комисията се базира на имейл от Марк Зукърбърг, изпратен през 2008 година, в който споделя, че е „ по-добре да купуваш, в сравнение с да се състезаваш “. Адвокатите на FTC настояват, че Фейсбук е работил в сходство с тази тактика, проследявайки противниците си и купувайки ги, когато станат задоволително огромни и се трансфорат в опасност. Покупките включват Instagram и WhatsApp, които през днешния ден съставляват огромна част от корпорацията.

Освен това Зукърбърг се стреми да ги интегрира, с цел да бъдат по-лесни за потребление, до момента в който критиците акцентират, че такива софтуерни развития биха затруднили регулаторите да разделят тези три приложения.

В своето умозаключение FTC желае Фейсбук да бъде помолена да продаде някои свои бизнеси, с цел да се подсигурява вярното конкуриране. Отбелязва се също Фейсбук да бъде стеснен в осъществяването на сходни покупки в бъдеще.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР