Федералната служба за сигурност в Русия задържа бившия журналист и

...
Федералната служба за сигурност в Русия задържа бившия журналист и
Коментари Харесай

Бивш журналист и настоящ служител в Роскосмос е арестуван за шпионаж

Федералната работа за сигурност в Русия задържа някогашния публицист и сегашен чиновник на държавната корпорация „ Роскосмос “ Иван Сафронов, предава БНР. Той е обвинен в предаване на секретна информация на НАТО в интерес на съответна страна, която обаче не се оповестява.

От Федералната работа за сигурност прецизираха, че Иван Сафронов е събирал и предавал на една от специфичните служби на НАТО информация, която съставлява държавна загадка.

Повдигнато му е обвиняване в държавна измяна, за което Наказателният кодекс планува до 20 години затвор. От „ Роскосмос “ обявиха, че карцерът не е обвързван с актуалната работа на Сафронов.

През май той беше назначен за консултант на генералния шеф на компанията Дмитрий Рогозин. От своя страна представителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че задържането на Сафронов няма нищо общо с журналистическата му активност.

Преди да постъпи в държавната корпорация журналистът работи във водещите издания „ Комерсант “ и „ Ведомости “, където отразява военното и военно-техническото съдействие, както и тематики, свързани с отбранителната и галактическата индустрия, прибавя Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР