Федералната служба за безопасност (ФСБ) съобщи за задържането на петима

...
Федералната служба за безопасност (ФСБ) съобщи за задържането на петима
Коментари Харесай

Ето кои са заподозрени за взрива на Кримския мост

Федералната работа за сигурност (ФСБ) заяви за задържането на петима жители на Русия, трима жители на Украйна и Армения в границите на следствието на терористичната офанзива на Кримския мост, украинското военно разузнаване е посочено като уредник на терористичната офанзива, съобщава  " Интерфакс “.

Задържаните са взели участие в подготовката на закононарушението, оповестиха от спецслужбите в сряда.

ФСБ заяви, че взаимно със Следствения комитет е открито, че " уредник на терористичната офанзива на Кримския мост е Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, неговият началник Кирил Буданов, чиновници и сътрудници “.

Както откри следствието, взривното устройство е било замаскирано като рула със строително полиетиленово фолио на 22 палета с общо тегло 22770 кг и при започване на август " изпратено от пристанище Одеса до българския град Русе по контракт № 02/. 08/2022 сред Translogistik LLC UA “ (Киев) и " Baltex Capital S.A. “

" Гражданите на Украйна Цюркало Михаил Владимирович, роден през 1975 година, Ковач Денис Олегович, роден през 1979 година, Соломко Роман Иванович, 1971 година р.н., жители на Грузия Иносаридзе Сандро, брокер на име " Леван “ и жител на Армения Терчанян Артур, роден през 1985 година, " са обвинените съгласно ФСБ.

Разузнавателната работа акцентира, че следствието на нападението продължава и всички негови уредници и съучастници, " в това число непознати жители, ще бъдат подведени под отговорност в сходство с съветското законодателство ".


ТЕМА преди 2 часа 1598 преди 12 часа 2511 преди 18 часа 1673
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР